Reisverhaal «rust in vrede»

Chili - Argentina - Patagonia | Argentinië | 0 Reacties 12 December 2014 - Laatste Aanpassing 14 December 2014

Wolken en regen staan vandaag terug op het menu. De mooie toppen van de Monte Olivia en de Cinco Hermanas zitten terug verstopt achter donkere grijze wolken. Nochtans het is de moeite om ze te zien, even vlug heb ik ze al eens kunnen bewonderen, maar dat duurt nooit lang.

Mijn verblijf hier zal daartegenover wel wat langer duren, alle bussen zijn volzet en ik zit nog twee dagen vast in de regen. Op mijn CS adres kan ik ook niet blijven dus met veel geluk kan ik morgen en overmorgen in hostal Yakush slapen. Het is enorm druk in Ushuaia, de straten lopen vol toeristen.

Wandelen zit er niet in dus loop ik nog een paar musea af en drink een lekkere artisanale pint in een gezellige zaak Ramos Generales el Almacen, dit lijkt op een ouderwetse winkel waar de tijd stil is blijven staan, maar heel gezellig. Ushuaia is een rare plaats, je vindt er zowel oude huizen als nieuwe huizen, sommige doen je aan Ierland denken, Nederland of Engeland andere dan weer aan Zwitserland en daartussen staan gewone nieuwe huizen zoals wat je bij ons kan vinden. Ook allerlei materialen en vormen, kortom het is een allegaartje. Als je door de hoofdstraat loopt en je kijkt richting het water dan zie je een hoop boten, veel cruiseschepen want Ushuaia is uiteraard een haven maar als je de andere kant opkijkt zie je besneeuwde bergtoppen. Dit fin del mundo dorp ligt omgeven door besneeuwde bergen en het moet prachtig zijn bij mooi weer. Er heerst een gezellige sfeer ook al zegt mijn host dat het tijdens de feestdagen 'dood' is, er valt niks te beleven? In ieder geval nog twee dagen en dan ben ik hier weg. Hopelijk kan ik morgen wandelen.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking