Reisverhaal «Puyuhuapi»

Chili - Argentina - Patagonia | Chili | 0 Reacties 08 Januari 2015 - Laatste Aanpassing 08 Januari 2015

Vandaag hadden we wat minder geluk, de regen maakt ons wakker en het ziet er niet goed uit. Het regent pijpenstelen.. met de moed in onze schoenen vertrokken we en na anderhalf uur besloten we om terug te keren naar de hostal. Tussen 1 en 5 uur wordt 50 km hogerop de straat afgesloten wegens werkzaamheden. Om 4 uur proberen we opnieuw en deze keer hadden we meer geluk en geraken op onze bestemming in Puyuhuapi. Hoe verder we rijden hoe meer mijn goesting verdwijnt om te wandelen. De weg is verschrikkelijk, het lijkt wat op de Pahmir highway, ik heb echt compassie met de fietsers die hun bike de berg op trekken. Veel vakantiefietsers zagen we zowel op de Ruta 40 en nu op de Carreterra Austral, niet te doen. Bij dit weer geef ik forfait, maar ik ben geen echte vakantiefietser. Ook de gasten die in een tentje slapen bij dit weer pff nee wat dat betreft ben ik een sisi. Het nationale park Quelem biedt heel wat wandelingen maar daarvoor moeten we 20 km terug en het giet al een ganse dag. Als het morgen dit weer is dan wil ik gewoon verder zeg ik tegen Ana en zij wil hetzelfde. We moeten wel afscheid nemen en we gaan elkaar missen zeggen we.

Puyuhuapi is een gezellig dorpje aan het water en het moet heel mooi zijn bij goed weer. In de auto vertelde de chauffeur dat wij gisteren heel veel geluk hadden want dat het hier de eerste keer in 20 jaar niet regende! Dus het regent hier 364 dagen per jaar.. niet moeilijk dat alles hier mooi groen is, net als in het regenwoud.

Onze chauffeur vertelde dat hij een hostal heeft en Ana luist hem een overnachting af voor 5000 pesos (6,5 euro) dat is een pak minder dan wat je hier normaal betaald, maar eigenlijk is het niet meer waard want het is toch wel weer armtierig. We eten merluza op 'restaurant' ja ik zet het tussen haakjes want de plaats ziet eruit als een living bij iemand thuis, aan de muur hangt een vel van een beest maar ik weet niet welk. Toen we enkele dagen geleden op de carreterra reden passeerde ons een auto met dwars over zijn dak een dode 'heumuel' dat is een soort wild hert dat hier leeft. Zijn kop en zijn poten hingen over het dak voor hun venster. Tja ze leven hier heel dicht bij de natuur en in huisjes zoals 100 jaar geleden bij ons. De winkels zijn zoals de buurtwinkeltjes die alleen ouderen dan ik nog gekend hebben. Een paar dagen terug lag er 1 pompelmoes en ik vroeg de prijs, het was 1,5 euro! voor een verschrompelde pompelmoes! 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking