Reisverhaal «Bikaner »

India | Indië | 0 Reacties 08 Mei 2008 - Laatste Aanpassing 03 April 2014

Gisteren hadden we besloten om een dagje rust te nemen en te zonnen en te zwemmen. En ja je raad het goed: regen!

Ik lag nog maar net in de zon en er kwamen van die lekkere Belgische wolkjes tevoorschijn, na het bakken van de voorkant en voor ik aan de achterkant kon beginnen begon het te regenen!

Ik ben gewoon blijven liggen pff niet me mij zenne. ‘s Avonds zijn we eventjes naar the city geweest maar alles was dicht, het was hier foundation day en het was feest. Al twee dagen was iedereen hier aan het vliegeren. Net hetzelfde als in de film: “the kite runner”. Mooi was het: de lucht hing vol vliegertjes. ‘s Avonds was het vuurwerk maar dat was niet nieuw want we zien hier alle dagen vuurwerk.

Vandaag zijn we naar de rattentempel geweest: haha.. allemaal beestjes overal, over je voeten, boven je in hoeken en kanten. Mooie exemplaren maar ook van die schurftige met nog weinig haar erop. Gelukkig heb ik een paar kousen aangetrokken want je moet je schoenen uitdoen, de kousen heb ik achteraf weggesmeten. Die tempel is de belangrijkste van India qua geloof, de mensen komen er in volle devotie, gaan op hun buik op de grond liggen tussen de ratten, ze knippen een haarlok af van hun (kleine) kindjes en steken die ergens in een gat onder een ding dat ze aanbidden, ze doen ook allerlei rituelen. Om de tempel te bezoeken moesten we de bus nemen. Die was overvol natuurlijk, je hangt er tussen de mensen terwijl je je buik moet intrekken om er nog iemand op te laten.. drummen!

De Indische mannen lopen hier hand in hand echt gelijk geliefden of met hun arm rond elkaars middel of nek, we zagen er ook eens twee in ‘t gras liggen zo met hun benen rond elkaar zoals verliefde koppels dit wel eens doen. Neen het zijn geen homo’s want dat is hier strafbaar!

Als koppel moet je wel één meter van elkaar lopen en zeker geen kus geven of iets dergelijke, en als vrouw moet je alles bedekt houden: armen, benen. Maar zoiets mag dan wel. It's amazing India!

Straks gaan we naar een Camel breeding.. eerst Marc gaan zoeken want die zit "de pot op" haha hij wou gisteren persé de koekjes van bij de bakker eens proeven, ze zagen er zo lekker uit!

Ik heb vandaag oliebollen gegeten, hartige met kaas erin en gekruid met zout erop.. lekker! Je mag er alleen niet aan denken dat ze die laten uitdruppen op krantenpapier!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking