Reisverhaal «Kutching»

Malaysia | Maleisië | 0 Reacties 01 November 2018 - Laatste Aanpassing 01 November 2018

’s ochtends vroeg nemen we het vliegtuig naar de Kattenstad Kutching. Één van de grootste stadjes van Borneo. Kutching is kat vandaar.. Aan de luchthaven spreken we een Duitse gast aan en we nemen samen een Grab (taxi via een app) en even later zien we het kattenstandbeeld. Het stadje geeft me al meer een 'indonesische' indruk, helemaal anders dan het nette Singapore. We testen al direct eens hoe goed het doet om zomaar de straat over te steken en kopen iets lekkers om op straat op te eten. Hopelijk wachten ze in Europa nog wat met al die regels want je wordt er claustrofobisch van.

We slapen in de Chinese buurt waar we Heike ontmoeten, samen met deze Duitse globetrotter smeden we het plan om morgen een Grab te nemen naar Gunnung Gading om de Rafflesia bloem te gaan bekijken want we hoorden iemand vertellen dat ze nu in bloei stond. Deze bloem is de grootste ter wereld en bloeit slechts een paar dagen per jaar en nu hebben we geluk. Ook al was deze niet zo groot, ze meet slechts 42 cm.

Terug in Kutching laten we ons eens goed masseren en daarna lopen we wat te kuieren langs de rivier waar alles in voorbereiding is voor een regatta op het water. Overal staan braderie en eetkraampjes, maar wij gaan vroeg slapen want morgen..

vertrekken we voor vier dagen op trektocht naar het Bako Nationaal Park.

Terwijl ik dit wou afsluiten worden we verrast door een lichtstraal.. van op ons balkon hebben we zicht op een mooi gebouw en de brug over het water. Daar spuit nu een torenhoge waterfontein omhoog samen met gekleurde laserstralen. We mogen een groot feest verwachten als we terug komen.

https://photos.app.goo.gl/PEWNskttwMMVyCdz6

H

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking