Reisverhaal «Malta»

Malta | Malta | 0 Reacties 26 Oktober 2017 - Laatste Aanpassing 27 Oktober 2017

We sliepen voor de laatste keer in het mooie huis van Philip op Gozo en zo vertrokken we op onze laatste wandeling op Gozo. Te voet wandelen we tot Dwejra, op het einde volgen we de rode bollen en komen uit boven ‘het blauwe gat’. De ondergrond is terug limestone die door de jaren heen een speciale vorm heeft gekregen, net alsof het golven van de zee zijn. Het landschap is héél fotogeniek. Helemaal op het einde komen we uit op de puntige rotsen waar het water tegenaan klotst en soms ook eens opspat om dan over en tussen de gaten terug naar de zee te lopen, net als watervalletjes. We installeren ons in een nis en genieten tijdens een picknick van het uitzicht, terwijl ik probeer de meest hoge golfslag op de gevoelige plaat vast te leggen. Als we de laatste kruimeltjes afborstelen en rechtstaan schrikken we ervan hoe deze plaats ineens overspoelt wordt door bus-toeristen. Ach wat voelen we ons gelukkig dat we nog net helemaal alleen konden genieten van het maagdelijke uitzicht voordat de stroom toekomt. We verdwijnen vlug via het rode-bollen-pad.. en volgen zo verder de kustlijn. Stilletjes hopen we om zo tot in Wied-il-Ghasri te geraken want dat is de plaats waar we enkele dagen geleden onze rondgang begonnen. Maar we hadden niet op de vogelaars gerekend!

Verschillende keren werden we tegengehouden door de boeren die bezig waren met hun illegale vogelvang praktijk. Op de grond en meestal net op ‘ons’ wandelpad liggen netten, precies als twee petanquebanen naast elkaar. Deze netten zijn opgespannen en hierop staan enkele muitjes met vogels erin.. deze moeten andere vogeltjes lokken en wanneer de slachtoffers op de netten gaan zitten halen de boeren deze binnen. Illegaal maar het gebeurd nog héél vaak. Van zodra wij komen aangewandeld springen de vogelaars uit hun hok en worden we verjaagd. Ergens onderweg zagen we plots rode pijlen en nieuw geschilderde rode bollen. Dit zijn natuurlijk wanpraktijken van deze boeren die de wandelaars een ander pad proberen op te jagen. Na herhaaldelijk weggejaagd te worden botsten we ook nog eens op een privé terrein, waarschijnlijk ook door die jagers geënsceneerd. Ergerlijk maar tja we trokken aan het kortste eind en omdat we al zo weinig tijd hadden besloten we maar om over de velden te trekken en richting de kerk van Gharb te lopen. Net op tijd kwamen we op het afgesproken uur aan en even later zaten we op de ferry naar Malta. Wat een ontgoocheling om terug in de bus door het volgebouwde Malta te rijden. Wij vonden unaniem Gozo stukken mooier, gezelliger, rustiger, natuurlijker, kortom aangenamer.

Onze laatste verblijfplaats was terug in een mooi huis maar op een héél toeristische plaats, ach het is maar om te slapen. De volgende dag proberen we nog wat te genieten van de laatste zonnestralen en lopen we nog even in Birgu rond maar houden het al vlug voor bekeken, Malta kan ons niet meer bekoren. Dan zetten we er maar een punt achter en trekken naar de luchthaven op weg naar ons regenachtige België.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking