Reisverhaal «de Rozenvallei»

Marokko 2012 | Marokko | 0 Reacties 05 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 06 Maart 2014

04/05/2012 Wandeling tussen groene velden en dorpen van de Rozenvallei. Klimmetje van 350 m bij Timsiguite en afdaling naar Agouti. Prachtige kleurschakeringen in het landschap. (5.30 u ) Kinderen volgen ons constant en willen aan onze hand wandelen, ze weten duivels goed dat hier cadeautjes zullen volgen. Hier slapen we op matten op de grond, we krijgen een zaal waar we ons eigen matje kunnen uitspreiden. Er wordt terug eens fantastisch lekker gekookt door de schoonbroer van Omar.

05/05/2012 Kloven van Agouti – berberdorpen – plateau van Aït Hmed – klim naar een klein(vaak uitgedroogd) meer van Asselda, 2360 m. Afdaling naar en overnachting in Ameskar. (6u) Hier krijgen we elk een slaapkamer en wij hebben de luxe versie want op onze kamer bevind zich een bassin om ons in te wassen. We stoefen met onze suite met badkamer.

06/05/2012 Nadat de ezels worden beladen trekken we door een prachtig berglandschap. We krijgen indrukwekkende zichten op de Dadèsvallei en de Sarho. Oase van Aguerd Zega. (6h). Op verschillende plaatsen komen we echte berbers tegen. Omar geeft ons uitleg over de levenswijze van deze mensen, we zien ook de “gaten” waarin ze leven. Vóór we beginnen eten wordt er eerst een deel van ons eten gedeeld met de berbers. Als er na ons eten nog overschot is vraag ik Omar waarom wij dit niet aan deze mensen geven, maar dat zou onbeleefd zijn zegt hij. Het is in Marokko de gewoonte om te delen vóór je begint te eten. Die nacht slapen we in een héél primitief gebouw. Als we ’s avonds een wandeling door het ‘dorp’ maken valt ons op dat daar niks is, geen winkel, geen sanitaire voorziening, geen straten, riolen, alleen lemen huisjes op zand gebouwd. Zo primitief als je maar kan bedenken. ’s Nachts schiet ik wakker door oorverdovende oerkreten. Als ik ’s ochtends aan Omar vraag wat dit voorstelde kregen we het verhaal van een berbervrouw die tot aan ons gebouw was gesukkeld om daar te bevallen in de hoop dat er haar iemand kon helpen. 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking