Reisverhaal «Denemarken»

Noorwegen | Noorwegen | 0 Reacties 07 Juli 2019 - Laatste Aanpassing 08 Juli 2019

04-05/07/2019

De tijd om te gaan is gekomen.

Alles is ingepakt, inclusief de ovenschotel moelleux voor onderweg. Het gezellige huisje met Jøtul, schommelstoel en eco-toilet laat ik achter me en zet koers richting Larvik. Onderweg stop ik nog even bij de Stavekirke van Heddal en loop ook nog even binnen bij het buitenmuseum. In Noorwegen staan naast de (meestal rode) houten huizen een opslagplaats voor graan: een Stabbur. In het museum staan de vele verschillende - qua ouderdom - soorten Stabbur. Net zoals bij Leif zijn huis zag ik binnen in deze huizen ook mooie muurschilderingen. Na enkele tussenstops kom ik bij de overzet waar ik verdacht lang moet wachten. Op de boot lopen de passagiers rond alsof we zat zijn. Soms lijkt het of hij omhoog gaat en met een klop neerkomt, net zoals een klein bootje. We komen ook een uur later aan dan verwacht. Mijn host zei dat alle boten vandaag vertraging hadden wegens een ongewone wilde zee. Tja dat had ik al willen voelen.

De volgende dag rij ik naar Skagen, het puntje van Denemarken. Even uitwaaien maar ik zit vlug terug in mijn auto, het blijkt de meest toeristische plaats van Denemarken te zijn.. mijn host zei dat er veel oude schepen lagen in Aalborg, maar als ik de autoweg afrij tussen al die industrie heb ik echt geen zin in zo’n drukke stad, dus ga ik de autosnelweg maar vlug weer op. Silkeborg rij ik even binnen, wat wandelen, fruit inkopen en ik vind dat ik wel een ijsje verdient heb. Ik wijs naar een bol die eruit ziet als stracciatella. De verkoopster zegt zoiets als 'crispy' en ik dacht: dat klinkt wel lekker… niet dus! Het was een bol ijs met zoute drop!! Als er nu iets is wat ik niet lust dan is het drop, laat staan zoute drop!!

Na het mooie Noorwegen is Denemarken toch wel serieus ontgoochelend. Vlak, niks speciaals,.. of ligt het aan mij? Uiteindelijk ben ik blij dat ik bij mijn host aankom. Wat koken en dan genieten van een pint bier…eindelijk eens iets gekocht waarvan ik denk dat het wel lekker zijn. Het etiket beloofd goed… maar niet dus. Het smaakt naar pompwater. De buurman is er gelukkig mee.

06072019

Het regent als ik wakker wordt maar ik laat het niet aan mijn hart komen, vlug pak ik in en vertrek richting Hamburg. Nog even stoppen in Ribe want dat dorpje zou de moeite zijn. Tja het is er gezellig want er is zowat een happening. Mannen staan touwen te vlechten, er lopen enkele vikings rond en er is zelfs een heus bierfestivalletje, jammer dat ik niks mag drinken. Er staat een leuke kerk, ik wandeling even door het park en dan hou ik het voor bekeken. In Hamburg slaap ik in een oude dokterspraktijk. Waarschijnlijk hebben ze dit grote huis gekocht en dan zoveel mogelijk slaapkamers in gemaakt. Ik slaap in de kelder waar een grote slaapzaal is met 6 stapelbedden. De bus brengt me naar het centrum want ik wil wel pizza gaan eten in het restaurant dat Jets me aanwees twee weken terug, maar ohwee hier in Hamburg vindt net het wereldkampioenschap triathlon plaats en de hele wereld is hier. Ik ben net op tijd voor de finish maar pas de volgende dag hoor ik dat een Belg brons behaalde. Zo druk was ik op zoek naar het restaurant, dat ik vond, na een uur zoeken.

De volgende dag rij ik mits een leuke tussenstop bij mijn broer, in één stuk naar huis. Mijn besluit staat vast: ik ga zeker nog terug naar Noorwegen want dit land is fantastisch mooi, maar ik hoef niet persé meer langs Denemarken.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking