Reisverhaal «Barcelona»

Spanje | Spanje | 0 Reacties 31 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 01 September 2017

20170831 – Barcelona

Na terug een kort nachtje werd ik wakker doordat mijn hart of eigenlijk meer mijn pacemaker klopte alsof hij uit mijn vel wou springen. Een pil later ging het beter, ingesmeerd en met zonnebril stapte ik buiten, trok de deur dicht en realiseerde me toen dat het regende.. dzu..stom als ik ben wou ik Sara niet wakker maken om mijn regenjas te nemen, ook al had ze me gisterenavond twee uur op de stoep laten wachten. Veel te goed voor deze wereld.

Vandaag ga ik eindelijk de free walking tour doen. We vertrekken op plaza Catalonia en krijgen daar eerst de uitleg over de triestige aanslag op de ramblas, zoals ik al dacht en gezien had, werden inderdaad alle bloemstukken en knuffels op de verschillende plaatsen weggenomen. Ze zijn nu te bezichtigen in het museum, want zoiets maakt inderdaad deel uit van de geschiedenis. Er werd 1 kleine herdenkingsplaats gemaakt. Lopende van afdak naar afdak geeft de gids ons de nodige historische uitleg en ook wat tips, onder andere wanneer je gratis de kathedraal kan bezoeken en waar je de beste churros kan eten! Als we op het plein staan waar de befaamde koningin Isabelle heeft gewoond herken ik dit van de film over Colombus… gezellig..

Na de free walking tour loop ik vlug naar de churros.. gesloten..

In de namiddag stap ik terug naar de mannen met de blauwe paraplu’s want ze doen een alternatieve FWT, deze gaat door de Raval, de rechterkant van de ramblas. Hier leven verschillende culturen naast elkaar en het is een veilige en wreedsame plaats, ook al kan je hier en daar gemakkelijk wat weet en drugs kopen.. we krijgen een uitgebreide uitleg over de graffiti.. straat in en straat uit, hier vindt je alles wat je maar kan denken: de mooiste vintage, oude platenwinkels, tweedehands spullen, hoeren en een grote poes van Fernando Botero. Er zijn ook alle soorten goedkope Vietnamese, Indische,.. restaurants, ook een 100 montadilos waar ik zo achter zocht. Had ik dat maar eerder geweten.

Als ik aan mijn tweede portie churros begin, belt Sara of ik met haar mee wil naar een optreden in het park. Nog vlug loop ik eventjes de kathedraal binnen en ik kijk mijn ogen uit want deze kathedraal heeft een binnentuin met witte ganzen! Die arme beestjes zitten daar gevangen! Ik moet ook opkijken als ik een biechtstoel passeer waar duidelijk en jonge gast – type skater – in zit, je kan hem duidelijk zien en horen praten met de pastoor en ze hebben zelfs plezier hoor ik als ik er de tweede keer voorbij kom. Rare gasten die Spanjaarden.

Bij Sara plof ik mij in de zetel want ik ben stikkapot! Een ganse dag heb ik mijn tictac voelen kloppen, net zoals je de griep hebt en ik ben ook wat dizzy, tja als je niet gewoon bent om pillen te nemen dan mag je er zeker van zijn dat alle bijwerkingen echt wel werken!

Na een douche vertrekken we richting park. Sara is verschrikkelijk slecht in oriëntatie, ze moet wel tien keer de weg vragen en bij het terugkomen slaat ze op en gegeven moment linksaf terwijl ik haar wijs dat ze rechts achter het hoekje woont, het was de weg die ik herkende van toen ik terugkwam van de kapper. Ongelooflijk!

Het concert was verschrikkelijk, tijdens het eerste liedje keken we elkaar aan en zeiden tegelijk: 'what the fuck'. Dat mens kon helemaal niet zingen, laat staan toon houden.. toen zette ze een liedje in van Norah Jones en we liepen zo hard we konden weg van het kattengejank! Dat mens was het fantastisch mooie liedje aan het verkrachten..

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking