Reisverhaal «Castellón de la plata»

Spanje | Spanje | 0 Reacties 27 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 27 Augustus 2017

20170827 – Castellón de la Plata

Even dacht ik dat Lola niet zou komen opdagen, ze antwoordde nauwelijks op mijn sms-en en ik stond maar te wachten.. toen ze uiteindelijk een sms stuurde dat ze op en andere plaats stond vanwege beter om te parkeren. Ze reed met een aftandse mobilhome en vroeg me of ik de weg kende..euh dat begint hier al goed dacht ik… aan de hand van haar TomTom en iPhone geraken we veilig op de juiste weg. Ze was drie maand geleden bij haar vriend weggegaan en was nu terug op weg naar huis nadat ze een maand had rondgetuft, ze was acrobate en gaf ook les acrobatie.

Toen we in Castellon kwamen leek het een doodse stad en eigenlijk is het dat ook wel.. ’s Avonds om 21u vind je geen eten meer en ’s ochtends voor 10u slaapt iedereen nog. Gelukkig vind ik nog een Pakistaan waar ik wat fruit kan kopen. Het is hier ook veel duurder dan in het zuiden. Tapas kosten 5-8€ en het zijn helemaal niet zo'n lekkere kunstwerkjes. Ik zag een winkel met kleedjes van 150€! En helemaal niet mooi, veel banken en ATM's zijn er en hotels zijn 70-100€. Mijn hotel is wat vergane glorie, je moet bellen en dan doet de langharige eigenaar via zijn gsm de deur open. Ik krijg hem enkel te zien als er geld aan te pas komt. Het duurste wat ik al betaalde: 34€ piepkleine kamer, maar het is netjes en ruikt naar bruine zeep. Dan print hij een factuur op hetzelfde Epsonprinterke dat ik gebruikte begin jaren 90 en het was toen al oud. Je weet wel, deze met zo een ‘ijzerig’ vintage geluid ttrriieeeepppfffieeepffieee. Nostalgie!

Even later zit ik gezellig te keuvelen met een vrouw op de tram naar het strand. Bij het uitstappen neemt ze mijn hand en legt me uit waar ik naartoe moet, waar ik kan eten en ook hoe ik in Benicassim en of Peniscola kan geraken. Als ik de buildings zie daar waar ze me verteld waar Benicassim is dan besluit ik om maar hier te blijven. Het strandje is te vergelijken met El Saler waar ik gisteren was. Gezellig, geen flatgebouwen en of horeca en weinig toeristen. De zee lijkt me zelfs properder. Time to relax!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking