Reisverhaal «Girona»

Spanje | Spanje | 0 Reacties 03 September 2017 - Laatste Aanpassing 03 September 2017

20170903 – Girona

Girona es me gusta! Gezellig, netjes, overzichtelijk, niet overdreven toeristisch en degene die er wel komen zijn Fransen omdat het weekend is en dicht bij Frankrijk of fietsers.. want hier loopt ook een via Verde.. in onze hostal is het dus geen probleem om mijn fiets te deponeren, als ik hem morgen terug vindt bij MWR.

Ondertussen heb ik me al goed geamuseerd met wandelen in het oude centrum op de middeleeuwse muren. Hier en daar kan je een torentje beklimmen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. De halve stad is ommuurd en de andere helft is omwald door een stroom. Je kan het oude centrum bereiken via verschillende bruggen, één ervan is gemaakt door de architect van de Eifeltoren. Girona heeft ook een kathedraal en een basiliek en nog een hoop andere kerken. Het is gezellig wandelen in het centrum met smalle straatjes, vele trappen en mooie hoekjes. Er is een park tussen restanten van een vroeger badhuis waar je uren op een bankje kan zitten luisteren naar een man die mooie akkoorden speelt op zijn gitaar.

Er is ook wel een somber kantje aan Girona want het zou serieus gebombardeerd zijn geweest tijdens de tweede WO, een grote kruipkelder is hiervan nog een restant en er was ook een grote gevangenis voor deserteurs en zelfs een vrouwen gevangenis. Er zouden ook heel veel gevangenen gefolterd en gedood zijn door een vuurpeloton.

Zondagochtend beginnen mijn kamergenote en ik een gesprek in Spaans/Engels. Eliane is Braziliaanse en komt hier studeren, ze is op zoek naar een kamer. Tiens, zij ziet er geen 30 meer uit, zelfs 40 is te jong gegrepen dacht ik maar zo direct haar leeftijd vragen doe je niet. Eliane stelt voor samen op stap te gaan en als we enkele uren later een taco eten bij de Mexicaan vertelt ze dat ze vijf jaar gescheiden is en dat het tijd was om nog iets te studeren, ze blijkt 53 te zijn! Zo oud ziet ze er nu ook weer niet uit, ze heeft een lijntje om U tegen te zeggen, nog geen grijs haar, prachtige krullen.. amaai fantastisch nu nog gaan studeren, ik prijs haar de hemel in, ik zou het niet kunnen. Volgens haar moeder, die nooit de kans had, moest ze studeren en dat heeft ze gedaan. Postgraduaat biologie en daarna ook nog een doctoraat. Dan heeft ze verschillende beroepen gehad. Nu vond ze het tijd om terug naar de universiteit te gaan en ze koos: rechten. Ze kreeg een kleine beurs zodat ze deze uitwisseling van zes maand kan doen.

Ze heeft twee dochters en twee geadopteerde kinderen. Die zijn van haar broer die zelfmoord pleegde nadat zijn vrouw stierf aan aids. *Slik*

Wat een verhaal.. ik loop met haar mee op zoek naar een goedkopere hostal en we komen bij de jeugdherberg waar ze haar plekje vindt en reserveert. Daarna koken we samen en trekken de stad in.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking