Reisverhaal «Melbourne»

lang op weg met Bart en Joke | Australië | 1 Reacties 27 Januari 2018 - Laatste Aanpassing 17 Februari 2018

Melbourne

geschiedenis

Met een goeie 4 miljoen inwoners is Melbourne de op één na grootste stedelijke agglomeratie van Australië. Het is vooral een cultuurstad maar heeft ook een belangrijke zakenwereld. De stad werd in 1835 gesticht maar wordt al 40 000 jaar bewoond door Aboriginals. De strafkolonie die er in 1803 werd opgericht werd al snel verlaten en de stad werd uitgeroepen tot administratieve hoofdstad van de kolonie. Ze werd Melbourne genoemd naar het geboortedorp van de toenmalige Britse Premier William Lamb. Toen de staat Victoria (genoemd naar Queen Victoria) werd Melbourne als grootste stad de hoofdstad. Toen in de staat veel goudmijnen werd de stad groter door de komst van de vele ‘golddiggers’. In 1880 Was Melbourne één van de rijkste steden van het Britse Rijk. Na de crisis van 1891 besloot het parlement van Australië zich in Melbourne te vestigen om de stad wat nieuw leven in te blazen. Ze bleven er tot de verhuis naar de huidige hoofdstad Canberra in 1927.

De nachttrein

De nachttrein naar Melbourne is een fantastische ervaring. Het gaat verbazend vlug voorbij, Nochtans is het 11 uur zoeven door een verlaten landschap. We eten wat, babbelen een beetje en slapen wat. Van Bart lukt het de eerste keer om wat te slapen terwijl hij zit. Anders heeft die altijd een bed of liggende positie nodig. Goed gedaan! Aangekomen in het mooie South Cross station sjokken we met al onze bagage naar het hotel. Het is ‘s morgens vroeg en de stad ontwaakt, toch is het al bloedheet. Dit voelt zalig wetende dat de het in België hartje winter is. We slapen hier 1 nacht.

Logies:

Een Hostel om u tegen te zeggen. Het heeft een grote keuken en eetruimte. Ernaast bevindt zich er ook een café dat vanaf de middag tot de avond open is. Het is er erg gezellig. In de keuken is alles netjes georganiseerd. Overal zijn er vakjes die je kan gebruiken om je spullen in te stoppen. ’s Avonds kan je er je maaltijd klaarmaken. De hele dag door is er gratis koffie en thee voorzien. Als je je eten klaarmaakt pas dan op dat je het niet laat staan. Doordat het zo druk is in de keuken denken sommigen dat ze het gratis mogen meenemen. Zo hadden we een lasagne voor de kinderen voorzien en op borden voor hen geschept. Er was nog een beetje over voor een tweede hapje. Toen ik dit wilde halen in de keuken had een oudere man dit al opgegeten. Hij is zich komen verontschuldigen maar ja, dat was het ook ! Stan en Nina waren zoooooo ontgoocheld. ‘En nu hebben we nog massa’s honger!’

De kamers zijn supernetjes en de familiekamer bestaat uit één dubbelbed en een stapelbed.

Er zijn ook dorms, een televisieruimte en een wasruimte met wasmachines en droogkasten. (betalend)

Score 5/5

Australian Open:

Na het inchecken wandelen we naar het domein van de Australian Open om even de sfeer op te snuiven. We wandelen door een hypermoderne maar erg gezellige stad. Het is leuk wandelen langs de Yarra River langswaar de tennisstadiums zich bevinden. Het is hier echt zomer. Overal mensen aan het wandelen of op de fiets, terrasjes buiten,...

Vanavond wordt de finale van het Grand Slam Tornooi gespeeld. Federer neemt het op tegen een Kroaat en we willen dat live volgen. Tickets voor het stadium zijn al lang de deur uit. Maar naast het stadium kan je gratis de match volgen op een groot scherm! Dat willen we niet missen!

Het duurt even voor we het domein op mogen waar we live op groot scherm de match kunnen bekijken. Na een halfuurtje aanschuiven zien we dat Federer al 2 sets achter de rug heeft en dat hij er één van gewonnen heeft. We installeren ons aan een tafeltje vanwaar we het groot scherm goed kunnen zien. De sfeer is er geweldig. We drinken er ons eerste Australisch pintje. Het is erg duur maar het smaakt heerlijk en het past binnen de sfeer. 9,8 dollar per pintje 425ml (ca €6,50). Alcoholgebruik wordt streng aan banden gelegd. Zo mag je maar 2 pinten tegelijk bestellen en is er controle aan de bar. Als je teveel pinten gaat halen, wordt het je verboden nog de bar te bezoeken! We sukkelen laat ons bed in!

Op weg naar de farm

De volgende dag checken we uit en eten een zelf klaargemaakt ontbijt in ons hostel. We sjokken tegen de middag weer naar het station. Daar wacht de Bendigo-train ons op. We moeten naar Woodend vandaag want daar worden we verwacht en kan ons avontuur op de boerderij beginnen. Hopelijk komen we goed terecht. We zitten met veel vragen. Want tijdens ons verblijf van twee en een halve week wordt er van ons verwacht dat we op ‘the farm’ werken. Maar hoe ziet die boerderij eruit? Wat zullen we moeten doen? Hoe zal het gaan met onze kinderen en het contact met hun kinderen? Hoe zullen we ontvangen worden? Waar komen we terecht? Allemaal vragen die binnen en paar uur zullen beantwoord zijn.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Melbourne»

eerste week id camper:Great ocean road en otway NP (19)

18 Februari 2018 | lang op weg met Bart en Joke | Australië | Laatste Aanpassing 28 Februari 2018

  • IMG 20180217 133608
  • IMG 1640
  • IMG 20180217 172642
  • IMG 20180217 163557

Aankomst in Australië en Sydney (40)

24 Januari 2018 | lang op weg met Bart en Joke | Australië | Laatste Aanpassing 17 Februari 2018

  • IMG 20180126 173800
  • IMG 20180124 153158
  • IMG 20180126 182400
  • In dit schoolgebouw logeren we! Mooi hé!

 

Plaats een Reactie

Mamie Prachtige verhalen en zeer prachtige foto's. Spijtig dat het zooooo ver is. Zou wel graag komen xxx??????Geniet verder vn het mooie en het warme ! Geplaatst op 17 Februari 2018

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking