Reisverhaal «Siem Reap: een extra weekje»

lang op weg met Bart en Joke | Cambodja | 0 Reacties 16 November 2017 - Laatste Aanpassing 09 December 2017

We blijven in totaal 10 nachten in Siem Reap. Aangezien we een weekpas hebben gekocht voor Angkor Wat en er vanalles te beleven valt in het stadje zelf vinden we dat ideaal. 

De derde dag in Siem Reap met de Jokergroep is een vrije dag. In de namiddag gaan we samen met Valerie, Kim, Bart, Stan en ik nog eens naar Angkor Wat om nog eens de Bayontempel te bezoeken. Nog wat foto's nemen met ander licht, op ons eigen tempo, ... een echte meevaller! 

's Avonds dineren we met iedereen in restaurant 'the Haven' een NGO die zich inzet voor de kansarmen in Cambodja en die mensen opleidt tot een beroep in de horeca. We kunnen dus alweer een goed doel steunen. Een lekker en gezellig restaurant. Maar volgens mij wat duur voor eenvoudige gerechten.

De laatste avond om eens samen weg te gaan willen we niet aan ons laten voorbijgaan. Het bier is spotgoedkoop maar de sfeer in pubstreet vind ik alles behalve zeer aangenaam. Het is machtig om de mensen te bekijken: fout, fouter, foutst... De muziek weergalmt door de boxen, jammergenoeg overal even luid waardoor het nergens zééer goed klinkt. We proberen verschillende cafés en zoeken een leuke plek om te dansen. Dat vinden we in de ...bar waar fluoverf extra kleur geeft, verstand op nul en dansen maar. 

De laatste dag in Siem Reap met de Belgen gaan we samen minigolfen.  Wat Putt is best een leuke plek als je eens iets anders wil doen. We verdelen ons in drie groepen. Bij een hole in one verdien ik een gratis pintje. Na ons avondje stappen verkies ik echter een frisdrankje. Het is een beetje vergane glorie, maar zeker de kinderen vinden het geweldig. De minigolf ligt in een landelijke omgeving. Rond de holes liggen in miniatuur de belangrijkste tempels van Ankor Wat. Daarna laten we ons brengen met de tuktuk naar the red piano voor ons laatste middagmaal samen. Er wordt in de namiddag nog wat geshopt, gezwommen, gekletst, gerust,... We gaan met z'n allen naar de luchthaven om de groep uit te zwaaien. Vreemd, 22 dagen geleden hadden we deze mensen nog nooit ontmoet en nu zal het alweer vreemd zijn om verder te reizen zonder hen. Onze kinderen hebben geen zin om afscheid te nemen, ze willen eigenlijk zelfs gewoon mee naar België (nu zitten ze opnieuw opgeschept met ons alleen, hihi...). Stan moet zelfs enorm wenen omdat hij zijn hartsvriendin Stefanie niet wil missen...  Het is echt wel enorm goed meegevallen. Zeker als verschillende mensen ons vertelden dat ze het een meerwaarde vonden met ons erbij kunnen we zeggen dat het geslaagd is.  Maar we voelen ook wel dat we nood hebben aan een rustiger reistempo.

We hebben het een beetje gehad in onze guesthouse en ik zoek op booking.com naar een ander plekje. Plots vind ik iets in de buurt die er dik in orde uitziet: 'Bed station' Vooral de prijs is onvoorstelbaar dik in orde. Voor 10 euro kunnen we er drie nachten slapen met z'n allen. En voor die prijs zouden we ook nog ontbijt krijgen. Hmm... Dit is een ongelooflijke gok want ik heb al schrik voor vieze lakens en veel te luide muziek ... Als we toekomen kijken ze wel héél vreemd op dat we voor zo weinig geld geboekt hebben maar het is in orde. We krijgen een kamer met stapelbedden. Het is basic maar héél erg netjes. 1 nadeel: de kamer kan niet op slot. Het is eigenlijk een jeugdherberg. Het ligt vlakbij Pubstreet. In de kamer kan je de muziek bijna niet horen. De kinderen vinden het zelfs geweldig om eens in een stapelbed te kunnen slapen. 

Karen heeft een mooie tattoo laten zetten vlakbij en zo weten we dat dit een goeie, propere plek is om een tattoo bij onszelf te laten zetten. Het is niet zo evident om op reis een tattoo te laten plaatsen want je moet de eerste weken zon en zwemmen vermijden... Maar aan de andere kant, waarom niet hé... Bart heeft iets in zijn hoofd om op zijn arm te plaatsen, hij bespreekt dit en werkt het nog wat verder uit om dan de volgende dag getatoeëerd te worden op de rechter onderarm. 2 dagen later laat ik mijn eerste tattoo plaatsen op m'n voet: een lotusbloem met 3 parels aan. Ik ben er héél erg blij mee!! 

Na 3 dagen in Bed Station gaan we op zoek naar een ander guesthouse in Siem Reap. We vinden op agoda een prima deal in Hideout Hostels Asia. Maar aangekomen in de mooie guesthouse zien ze ons bezoek niet echt zitten. Er zijn geen kinderen toegelaten bij hen. Nochtans hebben we op Agoda aangeduid dat we kinderen hadden. Dus staan we daar op de middag zonder slaapplek. We contacteren Agoda en die zullen de vreemde zaak onderzoeken. We vinden op Booking.com een nieuw hotelletje in de buurt en gaan even kijken.

De Franse eigenaar van Oral D' Angkor Guesthouse is supervriendelijk en verwelkomt ons hartelijk. Hier zullen we nog 3 nachten blijven.

We willen over drie dagen naar Thailand. Ik vraag onmiddellijk aan de Fransman of hij weet hoe we het moeten doen. Gelukkig gaat hij regelmatig naar de Bangkok. Door hem raken we vlot, supergoedkoop en snel over de grens en in Bangkok. 

De laatste dagen in Siem Reap verlopen vlot. We spreken een paar keer af met onze Belgische nieuwe vrienden. Samen zwemmen, aperitieven, eten, vertellen wat onze ervaringen zijn tot nu toe en hoe de plannen verder gemaakt worden, zalig! We nemen afscheid van hen maar spreken af om elkaar zeker nog eens terug te zien. Misschien gewoon in België aan de kust... Zij reizen nu verder naar Battambang en vervolgens ook naar Thailand. 

We bezoeken nog een laatste keer het tempeldomein en gaan richting de verste tempels Banteay Srei en Kbal Spean.

De Banteay Srei heeft in stijl een verbazingwekkende overeenkomst met Chichen Itza (Mexico) - Daar zijn we lang geleden ook al eens geweest - een Mayatempel daterend uit dezelfde periode. Het is een van de mythische tempels van Angkor en is bekend geworden doordat een Fransman in 1923 een bas-reliëf gestolen had. Zijn visie was: 'het bouwwerk behoort aan niemand toe dus mag ik er een stuk van ontvreemden.' De tempel is bijna helemaal bekleed met bijna perfect uitgevoerde reliëfs. Je zou niet moeten weten dat de tempel uit steen is opgetrokken, zou je denken dat het houtsnijwerk is van de fijnste soort. Wonderbaarlijk. De tempel wordt ook wel de vrouwentempel genoemd omdat zo'n fijn werk alleen maar door fijne vrouwenhanden kan uitgevoerd worden.

Kbal Spean of de rivier met de duizenden lingams ontdek je na een steile wandeling van 3 kwartier door een redelijk dicht oerwoud (de wandeling is al fantastisch op zich). Bij de rivier zie je dat de bodem van de waterloop bedenkt is met lingams, grote gegraveerde vierkanten met versieringen. Er zijn ook bas-reliëfs die goden voorstellen, maar helaas zijn er daar al een paar van gestolen. Als je de rivier stroomafwaarts volgt kom je bij een mooie waterval uit. Vandaar vertrekt het pad terug naar de tuktukparking.

Op de terugweg naar Siem Reap stoppen we nog een halfuurtje bij de butterfly garden. Je krijgt er uitleg over de verschillende gedaantes die de vlinder ondergaat (lesje WO voor Nina en Myrthe). De vlindertuin heeft enkele wonderbaarlijke bloemen.  

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Siem Reap»

Angkor Wat (23)

14 November 2017 | lang op weg met Bart en Joke | Cambodja | Laatste Aanpassing 07 December 2017

  • IMG 0554
  • IMG 0740
  • IMG 3507
  • Oes 2

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking