Reisverhaal «goed aangekomen in Rome»

lang op weg met Bart en Joke | Italië | 0 Reacties 11 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 11 Augustus 2017

Op 10 augustus is het dan uiteindelijk zover.

We vertrekken.

2 woorden die extra kriebels betekenen. Het begon ooit met een zotte ingeving. Beetje naïviteit misschien, maar vooral met héél veel goesting. Het plan is gegroeid tot een concreet plan. Redelijk concreet toch ondertussen... 

Tania komt ons rond 13u ophalen bij ons huisje. Ze wordt er verwelkomd door een fikse regenbui. De droogte afwachtend kunnen we nog vlug een koffietje drinken en de laatste spulletjes afwerken in ons huis. Echt stilstaan bij het feit dat we lange tijd niet thuis zullen zijn, doen we niet. Het waren best hectische dagen. Er is altijd van alles dat pas de laatste week kan gebeuren.  Marc, onze huurder, zou al een uur later bij ons thuis aankomen. In een droog momentje kunnen we dan de auto inladen en afscheid nemen van Maarten en Stefanie, onze buren. De kinderen nemen afscheid van Rob en Caro. En Leontien en Tatjana komen ons ook uitzwaaien en succes wensen. De afgelopen weken hebben we heel veel tijd samen met onze vrienden en familie kunnen doorbrengen. Leuke feestjes, zalige festivaldagen, ... met de bijhorende katers en zwarte gaten de volgende dag hoorden erbij. Stilletjes aan afscheid nemen van iedereen hoorde er ook bij. Maar met alle mogelijkheden om contact te houden met het thuisfront, valt dit wel te relativeren. Onze kinderen hebben de meest fantastische logeerpartijtjes georganiseerd met vriendjes. Het was eigenlijk een zeldzaamheid dat we gewoon met ons 5 alleen/samen thuis sliepen. 

Op weg naar Zaventem krijgen we opnieuw  te maken met regenbuien. Gelukkig kunen we aan de luchthaven in de droogte de auto verlaten.

Marijke en Wim en hun kinderen staan ons al aan de incheckbalie op te wachten. Zij zullen ons een weekje in Rome vergezellen... Na het inchecken in de luchthaven kunnen we algauw op het vliegtuig stappen. De vlucht verloopt vlekkeloos.

Aangekomen in Rome vinden we algauw een taxi naar Camping Village Roma. Ik haal opnieuw mijn Italiaans naar boven om goed af te spreken met de taxichauffeur. Het zit ver maar het komt terug. 

We kunnen makkelijk inchecken en krijgen twee kleine maar gezellige chalets. We zitten op het einde van de camping en zijn blij dat we wat weg zitten van het lawaai van het centrum van de camping. De mannen gaan vlug wat inkopen doen, ondertussen gaan Joke en Marijke de twee kleinsten, Stan en Sem, onder de wol stoppen. 'onder de wol' is niet echt nodig want zelfs 's avonds is het hier nog heet! Gelukkig is onze chalet voorzien van airco!

Als we anders op reis vertrekken, lijkt het veel gemakkelijker. Nu hebben we allemaal heel wat meer vragen, verwachtingen en twijfels. We laten het het best gewoon op ons afkomen. Genieten. Loslaten. 

groetjes Bart en Joke

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Roma»

Camping Village Roma (29)

11 Augustus 2017 | lang op weg met Bart en Joke | Italië | Laatste Aanpassing 11 Augustus 2017

  • IMG 20170811 143226
  • IMG 20170810 154220
  • 20170815 150903
  • P1190662

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking