Reisverhaal «post van en voor de klas van Nina»

lang op weg met Bart en Joke | Maleisië | 1 Reacties 18 September 2017 - Laatste Aanpassing 18 September 2017

Deze Brief ontving Nina van haar vriendjes en juf van haar klas, het derde leerjaar van gemeenteschool 'Bonte Pier' te Leffinge.

Dag Nina,

Hoe gaat het met jou? Is het daar leuk? In welk land zijn jullie nu?
Hoe was het in Rome? Heb je daar leuke dingen gezien? Wat hebben jullie daar allemaal gedaan? Hebben jullie mooi weer? Hoe warm is het daar? Is het eten daar een beetje hetzelfde als hier of eten jullie daar een heleboel nieuwe dingen?

Vandaag is het vrijdag 1 september en het is de eerste schooldag. Wij hebben twee nieuwe hamsters in de klas. Ze heten Spaghetti en Lekstok. Grappig hé?! Het is hier super leuk! Het is hier nu nog rustig, want het tweede leerjaar is gaan zwemmen. Hier is het warm weer, dus wij kunnen buiten spelen zonder jas. Dat is leuk, want de laatste dagen van de vakantie was het weer een stuk slechter. Het was vandaag lekker eten. We hebben eerst tomatensoep met balletjes gegeten en daarna was het macaroni. Hmmmm, lekker! De klas is veel veranderd. Wij zitten nu in de oude klas van het eerste kleuter. We hebben een leuke leeshoek en we mogen om de twee weken naar de bib.

We missen jou super hard! Wij hopen dat je ons snel terug schrijft.

Groetjes van het derde leerjaar

Het antwoord van Nina.

Hallo lieve klasgenootjes en allerliefste juf,

Alles gaat goed met mij. We zijn nu net in Maleisië, in de hoofdstad Kuala Lumpur. We slapen hier in een supermooi appartement.

In Rome was het héél leuk. We sliepen in een huisje op een grote camping. De ene dag gingen we naar de stad, de andere dag gingen we naar het zwembad. Ik heb heel veel gespeeld met Yara en Zita. In Rome heb ik mooie dingen gezien: het Colosseum, mooie fonteinen, … Het was leuk om met mijn peter op reis te zijn.

We hebben meestal heel erg mooi weer, meer dan 30 graden. Voor mij is dat wel een beetje te heet. Ik loop liever in de schaduw. Af en toe regent het hier ook fel, meestal in de namiddag. 1 keer hadden we daardoor geen elektriciteit meer. Ik zwem graag in de regen. We zijn ook een week in de bergen geweest, daar was het heel wat frisser.

In Sri Lanka hebben we veel lekkere dingen gegeten. Wat ik het liefste smulde was kotu roti. Dat kennen jullie waarschijnlijk niet. Het zijn gebakken groentjes met stukjes brood. Beetje moeilijk om uit te leggen.

Ook noedels vind ik lekker. Dat kennen jullie misschien wel. En gebakken rijst met groentjes. Soms bestellen we ook frietjes. Lasagne en macaroni vind je hier niet.

In Sri Lanka hadden ze ook wit brood en sandwiches. We aten dat samen met chocolade, of smeerkaas,… Gewone kaas is er superduur.

In kleine stalletjes verkochten ze ook parata(soort zelfgebakken platte broodjes), deze met ei vond ik het lekkerst.

Pikant eten vind ik nog steeds niet lekker. Daarom bestellen we altijd ‘not spicy’.

Elke avond eten we in een restaurantje. Dat vind ik heel leuk. Terwijl we wachten op het eten, spelen we UNO. We vertellen dan ook wat we leuk vonden die dag.

Wisten jullie dat er parfum bestaat van ‘Nina’?

Deze foto hebben we genomen in het vliegtuig. In het vliegtuig kregen we eten en een teusje. Het was lang vliegen. Weet je hoe lang? 2 keer 5uur om in Sri Lanka te zijn. Van Sri Lanka naar Kuala Lumpur was het maar 4 uur.

We hebben al héééél veel trappen gedaan. Dat is best lastig. Zeker in de warmte! Om mooie dingen te zien, moet je veel trappen doen.

Op deze foto steek ik een wierookstokje aan voor Boeddha. Weet je Boeddha is? Juf vertelt jullie er over.

Er leven veel apen in het wild. Ik vind sommige aapjes schattig, zeker de kleintjes. Als ze te wild zijn, ben ik er een beetje bang van.

Zwemmen vind ik héél leuk. In dit zwembad heb ik 100 lengtes gezwommen! Ik zou het liefst elke dag zwemmen.

Ze hebben in Maleisië ook speculoospasta en daar ben ik heel blij mee. Dit zie je wel!!!

Op deze rotsen zijn er heel veel krabben. En wist je dat krabben kunnen springen?

Dit is parata en dat vind ik superlekker. Ze pakken dit in met een plastiekje en errond doen ze een krantenpapiertje.

Dit is popcorn van de markt.

Ik mis jullie superveel 

De groetjes van Nina! Veel plezier!! en Tot later xxx

Ook veel groetjes van Meester Bart!


 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Gerd Oh zo lief, wederzijds, ik vind het zo leuk en dit maakt me ook wat blij dat ik jullie verhalen mag mee beleven. ?? Geplaatst op 18 September 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking