Reisverhaal «de eerste dagen op het noordereiland»

lang op weg met Bart en Joke | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 02 April 2018 - Laatste Aanpassing 09 April 2018

2 april: verrassingsdag in Wellington

De afgelopen week gaven we de kinderen wat tips die leidden naar 2 verrassingen vandaag en eentje morgen. Enkele tips waren: kousen, veer, West-Vlaanderen, bal, baan, schoenen, Leffinge, Bonte Pier,... Als ze flink waren, konden ze extra tips verdienen. Plots werd er spontaan geveegd in de camper (wat ik anders 5 keer per dag doe). Voor het afdrogen vond ik vlug vrijwilligers terwijl het anders heel stil is als ik die zoek. 

De verrassingen zijn bowling en trampolinepark.  We maken een planning op voor vandaag, want we willen ook nog terug naar het museum, naar de botanic garden en naar het zwembad aan onze kampplaats.

De planning: 10u30 bowling, 12 lunch in de botanical garden, 14u30 museum, 17u Trampolinepark, 18u30 zwembad, 20u eten en 21u slapen. Een drukke, maar heel leuke dag.

bowling in Newton

Deze activiteit stond vooral bij Myrthe al even op haar verlanglijstje. Na een spannende wedstrijd is Stan de absolute overwinnaar. 

Botanical Garden

Dit grote park is een pareltje.  Wij wandelen door het park naar de kinderspeeltuin via een route die we vinden op het kaartje die je kan nemen bij het binnenkomen van het park. De speeltuin is superleuk voor de kinderen en we picknicken er. We wandelen terug naar de auto via een andere weg en plukken onderweg stiekem wat basilicum en munt...

Het museum

Dit keer bezoeken het vierde en vijfde verdiep. Tentoonstellingen over de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland de Maori. En over de Europese bezetting en overname van de macht. Aangrijpend en interessant. Voor de kinderen is er een kidsplace waar ze zich kunnen inleven in de inheemse bevolking door zich te verkleden, te dansen en te tekenen.

Trampolinepark Uptown Bounce

Na het museumbezoek haasten we ons naar Uptown voor een uurtje trampolinespringen.

De kids leven zich uit en wonder boven wonder, ze zijn er helemaal alleen in het grote trampolinepark.

Uitgesprongen (en toegegeven: al wat moe) gaan we  relaxen in het zwembad van Newtown.

Zwembad Newtown

Heel groot zwembad  Ouders zwemmen gratis mee zolang de kinderen betalen (tot 3 kinderen) we betalen 11,10 dollar voor onze zwembeurt en heerlijke douches achteraf. Lekker geurend wandelen we terug naar onze  camper . 

3 april: verrassing 3.

Vandaag beperken onze activiteiten zich tot het opzoeken van de plaatselijke Colruyt en rijden, rijden, rijden naar Hastings.

In Hastings spraken we af met de juf van onze Nina. Die wou er graag even tussenuit tijdens de paasvakantie en had een zot idee om ons gewoon op te zoeken. ’t Kon haar niet schelen of het ver was. Nu Nieuw-Zeeland is ver. Maar  op het afgesproken uur stond ze in Hastings naar ons te zwaaien. De kinderen konden hun ogen niet geloven dat ze er was. Na onze tips waren ze niet verder gekomen dan: ‘We weten het echt niet!’ Het leek hen vooral onmogelijk dat er echt iemand ging afkomen. De knuffels waren dan ook gemeend en intens en het ongeloof na uren nog steeds voelbaar. Nu zijn we voor 10 dagen met 2 campers op stap. We gaan tanken en zoeken onze kampplaats op voor de nacht, zowaar aan de stille Oceaan.

Jill is voor de eerste keer alleen op reis en het was best een hele onderneming om zo ver te reizen. Ook links rijden in een campertje was een uitdaging. Ze mag echt wel megatrots zijn dat ze dat aandurft. Grenzen verleggen! De grote pak speculooskoekjes wordt natuurlijk met heel veel plezier in ontvangst genomen door Nina. Maar Nina blijft denken dat ze in een droom zit. Myrthe is natuurlijk ook superblij met wat leesvoer van vriendjes (en misschien minder enthousiast met een werkbundel met eindtoetsen ovsg). Ook NIna en Stan kregen tekeningen en brieven. En wij kregen een mooie brief van onze mamie. 

Kampplaats Haumoana Domain

Kleine kampplaats aan de stille oceaan. Je kan de zee niet zien door een verhoogde dijk maar je hoort ze wel. Veel sandflies. 

4 april Napier

Napier ligt op 20 km van Hastings en we zijn er na de gebruikelijke ochtendlijke rituelen in een wip. We bezoeken eerst het bureau van toerisme dat ook al aan de Stille Oceaan ligt. We wandelen wat langs de kade en gaan op een mooi overdekte pier staan. Het stadje is ook wel het bezoeken waard. In 1911 volledig door een aardbeving verwoest en weer opgebouwd in Art-Deco-stijl. Leuk om wat foto’s te nemen van de Belle Epoque. Er is een gezellige winkelstraat. Na wat shoppen verlaten we het centrum voor een wandeling langs de whet Lands in het noorden van het stadje.

Ahuriri Estuary Walking Track

Wandeling van een uur rond moerasgebied. Het pad start aan het speelplein en komt daar ook weer uit. Aan het speelplein kijk je uit over het gebied waar je rond wandelt. Het laatste stuk is wat saai omdat je dan langs de drukke weg wandelt.

We lunchen aan het speelplein en rijden dan nog door naar de Tangoio Falls

Tangoio Falls

Deze wandeling van ongeveer 20 minuten brengt je naar een prachtige waterval. Van meters hoog klettert het water neer in een vijver die omgeven wordt door alweer metershoge loodrechte rotswanden die begroeit zijn met groen mos en varens. Het heeft een zeer idyllisch en sprookjesachtig beeld.

Big Bush Holiday park

We willen morgen graag wat wandelingen doen in het Te Urewera NP en duwen het gaspedaal in richting Tuai. We slapen er op een bush Camp met slecht sanitair. Een zeer mottige plaats.

5 april Te Urewera NP

We staan vroeg op en na het ontbijt verlaten we de bush Camp. De zon priemde door de dennen en gaf een mooi licht aan de heuvelachtige omgeving. Toch kon ze ons gevoel niet weghalen. Het gevoel dat we hier weg willen. Want het is er wat mottig. We rijden samen naar onze eerste wandeling van vandaag.

Onepoto Caves Walk

We parkeren onze campers na wat zoeken aan het begin van de wandeling. Het pad kronkelt ons door een stukje regenwoud met torenhoge bomen en alweer veel varens. We komen langs verschillende grotten die 2000 jaar geleden bewoond waren. Af en toe heb je een mooi zicht op Lake Waikaremoana. Ik vond dit echt wel 1 van de mooiste wandelingen. We zijn hier bijna alleen.

Waterfall Walk (Hinerau Track)

Het is even zoeken naar deze wandeling maar na wat zoeken vinden we het kleine bordje aan de overkant van het visitor center van Te Urewera. We waren eerst naar de verkeerde waterval gereden. De Papakorita Falls zijn ook schitterend maar minder adembenemend dan de watervallen langs de Hinerau Track. Je ziet er langs het dalend pad 3 watervallen. En je krijgt helemaal beneden een zicht op de 2 laatste watervallen die net boven elkaar naar beneden storten. Heel mooi beeld. We wandelen terug naar boven. Deze watervallentocht duurde een half uurtje. Jill had nog nooit watervallen gezien, dus iets van haar bucketlist kan aangekruist worden.

We picknicken aan het visitorcenter en vervolgen dan onze trip richting Roturoa.

Weg 38 slingert door het mooie bergachtige landschap van Te Urewera. We leggen 130 km af in 3 uur sturen onze campers door de bochtige wegen. We zien prachtige sprookjesachtige landschappen, wilde paarden en één wild zwijn op het midden van de weg. De banden krijgen hard te verduren want de weg bestaat uit drievierden ‘gravelroad’. 

Niet gemakkelijk, maar na de Fillipijnen kunnen we alles aan. We halen het en het doet deugd dat het laatste stuk rechte wegen met mooi asfalt heeft.

We rijden op bij de Waiotapu Tavern voor een overnachting.

Kampplaats Waiotapu Tavern

Deze kleine kampplaats ligt bij een leuk café. Je betaalt per voertuig 20 dollar en in ruil krijg je een warme douche en sanitair. Wij hadden geluk en moesten maar één van de 2 campers betalen.  Hier en daar komen rond de geparkeerde campers de stoom al uit de grond en de zwavelgeur went heel gauw. Het ruikt naar rotte eieren... Wij kennen deze geur van in IJsland en Japan, In het café is er een pool-avond bezig. En het is er leuk vertoeven. We ontmoeten wat locals en drinken een biertje. Er is wifi dus we kunnen wat berichten sturen, foto's posten en aan de blog werken tussendoor.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Wellington»

Noordereiland (28)

02 April 2018 | lang op weg met Bart en Joke | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 13 April 2018

  • Sympathie voor de Nieuw-Zeelandse scouts
  • Arthurstraat in Wellington
  • Belgische bier uit de Pak 'N Save
  • Jill op bezoek

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking