Reisverhaal «beklimming Pidurangale + op safari in Kaudulla »

lang op weg met Bart en Joke | Sri Lanka | 2 Reacties 24 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 25 Augustus 2017

Pidurangale

In Sigirya heb je 2 rotsen die je kunt beklimmen. De Lion rock (hoogste rots, Unesco) wordt dagelijks bezocht door héél veel toeristen. Je ziet ze in kolonnes  bewegen op de rots vanuit onze guesthouse.  Het is wel enorm duur, zo’n 30 dollar p.p. Ongetwijfeld de moeite, er zijn ook héél mooie fresco’s te zien. Toch hebben wij het er echt niet voor over. 

We beklimmen de rots die er tegenover ligt: Pidurangale rock. Er is minder cultuur maar meer avontuur. Yesss...  We moeten niet betalen voor de kinderen, enkel voor ons 500 roepie p.p. (dat is zo'n 3 euro) En: het was fantastisch leuk. Best een serieuze inspanning hoor. Je doet natuurlijk het best de beklimming zo vroeg mogelijk (bij ons was het alweer laat, kwart voor 10, het lukt ons nog niet om vroeg klaar te zijn, teveel vakantiemodus, en kinderen die niet opschieten zoals wij het willen... …). 

Het zweet loopt af en toe in pareltjes langs ons lijf, maar het lukt aardig. Stan loopt graag voorop, hij wil de eerste zijn. Ik loop bij hem en geef af en toe een helpende hand en aanmoediging. Nina loopt samen met Bart. Zij komt wel zot van de kleine vliegjes die hier voortdurend rond ons hangen. Het werkt enorm op haar zenuwen. Myrthe stapt moedig mee. De trappen liggen gelukkig meestal in de schaduw. In het begin passeren we een kleine stoepa: er wordt gevraagd geen hoofddeksel te dragen en geen blote benen/schouders. Ik kreeg bij de ingang 2 doeken, ik was de mijne vergeten zelf mee te nemen. Je passeert ook op je klim een groot Boeddhabeeld. Daarna zijn er geen trappen meer maar echte rotsen waar je op moet klimmen.
Wat een machtige uitdaging, zeker ook voor de kinderen!!! 

Boven kunnen we genieten van een prachtig uitzicht. Een groene omgeving en de Lion rock die volloopt met mensen.

 Kaudulla national park

We zagen al een olifant in het dorpje Sigirya gisterenavond maar we wilden zeer graag een jeepsafari doen en olifanten zien in het wild. Een grote hap uit ons budget maar dat hebben we er voor over.  De chauffeur komt ons ophalen met zijn jeep om 13u30 aan onze hostel. Er zit een extra man in de jeep, een man uit Canada die ook het park gaat bezoeken. Het is een pittige rit naar de ingang van het nationaal park. Wel een mooie rit, de chauffeur neemt een binnenwegje. We rijden bijna voortdurend tussen het groen. Mooie natuur!!!

Bij de ingang van het park, gaat de chauffeur tickets kopen en gaat ons dakzeil eraf. We zijn hier duidelijk niet de enige bezoekers. Alle jeeps op een rij, of toch ongeveer, klaar om het park binnen te rijden. Gelukkig hebben we een lichte maaltijd gegeten want de ene bult en put na de andere, we worden héél goed door elkaar geschud. De jeeps rijden in kolonnes door het park. Plots stoppen we even, een soort pauw. Een beetje verder stoppen we opnieuw: onze eerste olifant! Vlug rechtstaan in de jeep!  

Het nationaal park is prachtig, we zien ook heel wat vogels maar het duurt een hele tijd voor we nog meer zien. We zien een kudde waterbuffels baden.  Een beetje verder komt het helemaal goed: héél veel olifanten. Waw!!! Wel verschrikkelijk gek dat er bijna evenveel jeeps zijn als olifanten maar dat proberen we te negeren.

Het is super om ze bezig te zien. Ze houden zich vooral bezig met eten. We horen ze trompetteren. De kleintjes zijn superschattig. Kleintjes? Dat zijn eigenlijk ook al ongelooflijk grote beesten….

We krijgen uitgebreid de tijd om héél veel foto's te nemen en te genieten. Af en toe vallen er wat regendruppels, de lucht ziet er er grijs uit. 

Net als we aan het terugrijden zijn, begint het veel harder te regenen. Het bliksemt en dondert ook onheilspellend. Hup, dakzeil er terug op. Hmm, een paar ritsen zijn kapot dus 't regent wel wat binnen. 

Bij de terugrit naar de guesthouse zitten Stan en ik vooraan, naast de chauffeur. Stan vindt het zalig om alles goed te kunnen meevolgen! 

We beslissen dat we hier nog een extra dagje willen blijven. Ik doe een deal met de eigenaar voor een iets goedkopere nacht. Beetje lesgeven morgen, de blog wat bijwerken en ander computerwerk, een filmpje bekijken op netflix als het internet wil meewerken tenminste, kleren wassen , misschien eens gaan zwemmen en de volgende dagen wat plannen. 

 

 

 

 

Fotoalbums van Sri Lanka

Sri Lanka (57)

27 Augustus 2017 | lang op weg met Bart en Joke | Sri Lanka | Laatste Aanpassing 27 Augustus 2017

  • IMG 20170821 094122
  • IMG 8116
  • IMG 20170820 181605
  • IMG 20170826 121919

 

Plaats een Reactie

Gerd Heel mooi geschreven,zo leuk om te lezen en machtige foto's, heel aangenaam dat we dit ook kunnen meevolgen.?? Geplaatst op 25 Augustus 2017
Dagmar Waw, chique,wè! Geplaatst op 25 Augustus 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking