Reisverhaal «de reis naar Sri Lanka»

lang op weg met Bart en Joke | Sri Lanka | 2 Reacties 20 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 20 Augustus 2017

Reis naar Sri Lanka

Het doet pijn in het hart om afscheid te nemen van Wim en Marijke en de kinderen. We hebben allemaal de tranen in de ogen omdat we weten dat het nu lang zal duren eer we ze terug zullen zien.

De vliegtuigreis met Kuwait Airways is voor ons nog een raadsel omdat we niet zeker zijn of alles wel vlot zal verlopen. Op internet zochten we op hoeveel bagage we mogen meebrengen en dat bleek 2 valiezen van 23 kg per persoon! Zoveel hebben we helemaal niet bij! Dus verdeelden we onze bagage over 3 zwaardere valiezen om in te checken. 

Deze vlucht bracht ons al behoorlijk wat kopzorgen. We hadden ze in de maand februari geboekt. Een lange vergelijking om een betaalbare vlucht met goeie uren te vinden. Dit leek echt ideaal. Een paar weken geleden kregen we een mailtje met de mededeling dat de vlucht veranderd was. 2 dagen later vertrekken uit Rome... En...in plaats van 1 uur wachten in Koeweit, moesten 20 uur wachten. Zotten!!! Compleet idioot eigenlijk. We weten wel dat we gaan tsjoolen maar er zijn grenzen. Het ergste is dat ze tot 2 weken voor de vlucht vertrekt, dit mogen doen... We sturen enkele mails en we kunnen bekomen dat we een dagje vroeger uit Rome vertrekken en 5 uur moeten wachten in Koeweit. 

Aangekomen op de luchthaven checken we in en geven we onze 3 valiezen af. De dame aan de balie vertelt ons dat we zelfs maaltijden krijgen op de beiden vluchten. Dat is lang geleden dat we dat nog eens kregen.

De eerste vlucht is een supervlucht. Supermooi en net vliegtuig waarbij iedere passagier een videoscherm heeft. Films bekijken, spelletjes spelen, onze kinderen vinden het fantastisch. Ze hadden op voorhand helemaal geen zin om 'zoooo lang' te vliegen, maar plots is dit 1 van de leukste dingen!!! De éne waw na de andere: we krijgen een kussentje, een dekentje, een koptelefoon,... Hoe kleine dingen een zeer groot verschil kunnen maken... 

De maaltijd bestaat uit vegetarische lasagne voor de kinderen, een stukje zalm met rijst voor Bart en een wokgerechtje voor Joke. De lasagne is niet die van mamie en valt voora bij nina en stan niet in de smaak. Het dessert is een fruitpudding. We krijgen en frisdrankje en achteraf nog een koffietje! Stan krijgt omdat het bijna zijn verjaardag is, een lekker chocoladetaartje met  een glaasje fruitsap. 2 knappe stewardessen komen zingen voor hem. Machtig. 

Na vijf uur vliegen komen we aan in Kuwait City. Als we uit de airconditioning van het vliegtuig stappen, worden we omarmd door de woestijnhitte van Kuweit. Wetende dat het al donker is, vraag ik me af hoe heet het dan wel overdag wordt. De airco van de luchthaven doet deugd. Het is nu al een andere wereld: mix van gesluierde vrouwen met hoofddoeken of boerka's, Europese toeristen, Arabieren in witte gewaden met doek rond het hoofd gedraaid ... We wandelen eerst wat rond en vinden dan uiteindelijk een plaatsje waar we kunnen 'rusten'. Niet gemakkelijk: het lawaai doet me denken aan een overvolle refter met vreemde klanken. Als compensatie voor de lange wachttijd krijgen we van de luchtvaartmaatschappij een snack, plastiek bakje met cake en sandwich, olei.  We zijn echter moe en de kinderen installeren zich om te slapen. Eerst Stan dan Myrthe en uiteindelijk ook Nina vallen in slaap.

Om 2 uur 's nachts vertrekt onze vlucht naar Colombo. Tot onze verbazing krijgen we onmiddellijk ontbijt: een roerei en koffie. De kids willen echter eerst slapen en dat lukt. Myrthe kan zelfs 2 zetels gebruiken. Myrthe en Stan vallen makkelijk terug in slaap. Nina heeft meer problemen en zal de volledige reis maar amper geslapen hebben.Wij slapen niet, we halen dat wel in... 

De vlucht verloopt goed en we zijn na 5 uur in Colombo. Na lang aanschuiven aan de immigratiedienst  zijn we eindelijk aan beurt en onze bagage ligt al op ons te wachten. Op de luchthaven ontmoeten we de man van 'Mal-key rent a car' en krijgen we van hem een veel te kleine Susuki Alto. We tuffen overvol naar ons pensionnetje. 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Dagmar Dag Joke en Bart en lieve kids, Tof om jullie avontuur te lezen. Ben zelfs een beetje geëmotioneerd ?? Geniet ervan en ik kijk uit naar het volgende verslag!! Dikke zoen!! Geplaatst op 22 Augustus 2017
Leontien Haha hebben jullie ook weer?? Geplaatst op 21 Augustus 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking