Reisverhaal «Bangkok, Wereldstad»

lang op weg met Bart en Joke | Thailand | 0 Reacties 25 November 2017 - Laatste Aanpassing 12 December 2017

In Bangkok valt veel te beleven. Je kan hier weken, maanden verblijven. Wij houden het bij 2 dagen. Voor we kinderen hadden, reisden we met ons tweetjes in Thailand. We zagen er verschillende koppels met drie kinderen en we maakten toen al plannen dat we dit eigenlijk ook wel OOIT wilden... Amai, en nu zijn we hier met drie lieverdjes...  Dreams can come true...

De vorige keer vonden we de combinatie van de hitte en de uitlaatgassen overwelmend. Het was toen wel juli. Nu, in november, stoort het minder. 

Ons hotel bevindt zich in de wijk Silom. We gaan dit in 2 dagen even verkennen. De eerste dag stappen we naar het Science museum. Het museum is op de 4de verdieping van een shoppingmall. We krijgen er een tentoonstelling te zien van de vergrijzing van de Thaise bevolking. Je kan er aan de lijve ondervinden hoe het is om om oud te worden. Je draagt er pakken die je laten voelen dat bewegen minder gemakkelijk gaat. Je zet een bril op dat je zicht verminderd. De kids vinden het fantastisch. Er zijn nog heel wat proefjes te ontdekken maar veel uitleg in het Engels vinden we niet. De kinderen bouwen nog met megablokken een huisje. Daarna willen we naar het park. We wandelen door de universiteit en zien veel studenten van de medische faculteit. Eén studente helpt ons het park te vinden in uitstekend Engels.

In het park zijn er 2 speeltuinen en een groot meer waar je kan waterfietsen. We laten de kids spelen in de speeltuin en  gaan nog een uurtje waterfietsen op het meer.  Vanop het meer horen we al de muziek op het vaste land. Daar start de danssessie (powergym) die er iedere avond om 18u start. Weer aan wal proberen we danspassen uit samen met de Thai. Leuk om te doen maar moeilijk om te volgen. Amai, doet me even denken aan dansles in de jims waarbij  ik niet kan volgen... .

In het donker stappen we weer richting hotel. Eerst gaan we langs een straatstalletje waar we fried rice en pad thai bestellen. Heerlijk en goedkoop. Voor iets meer van een euro krijg je een lekker avondmaal. Pad thai wordt gemaakt van rijstnoedels gebakken in de wok samen met eieren en gesneden tofoe. Tijdens het wokken worden tamarindepasta, vissaus, garnalen, knoflook, chilipepers (eventueel), knoflook, sjalotjes en palmsuiker aan toegevoegd. Op het bordje leggen ze  partjes limoen en grofgemalen geroosterde pinda's. Mjammie!! De Thaise keuken is opvallend lekkerder dan de Cambodjaanse. Ik vind het geweldig om alle geuren op te snuiven als we passeren langs de vele eetstalletjes. 

De volgende dag hebben we een speciale verrassing voor de kinderen. Een trampolinepark!!! We willen graag eens het openbaar vervoer uitproberen en beslissen om de bus te nemen. Dit is spotgoedkoop en je zit tussen de locals. Je ziet vanalles maar het verkeer zit af en toe vast in Bangkok... dus je moet er wat tijd voor nemen...

Typisch is dat ze geld komen ophalen als je op de bus zit. Een mevrouwtje loopt rond met een collectecilinder en gevouwen briefjes tussen haar vingers geplooid. Het kost voor een busritje nog geen halve euro met ons allen. Kinderen zijn gratis!  Binnenkort gaat dat betaalsysteem waarschijnlijk afgeschaft worden want we zien dat er nieuwe betaalautomaten geïnstalleerd zijn op de bus... Jammer! Het mevrouwtje is helemaal weg van onze blonde kinderen. Ze neemt selfies met Stan en geeft hem een briefje met een telefoonnummer. Hmm, beetje te veel leeftijdsverschil hoor!!!! Ze neemt ook foto's met de meisjes. Engels spreken kan ze niet. Na een uurtje op de bus blijkt dat we nog eens moeten overstappen. En dan zit het verkeer zo vast dat we beslissen om de laatste kilometer gewoon te stappen. Het trampolinepark is lekker druk vandaag. Er zijn 2 verjaardagsfeestjes aan de gang. Het is niet zo goedkoop, gewoon zelfde prijs als in België, maar de kinderen zijn er wel enorm blij mee. Het lijkt blijkbaar op het trampolinepark in Gent. (En is er nu ook zo'n nieuwe plek in Gistel geopend?) We nemen een familie arrangement en springen ook wat mee. Myrthe was nieuwsgierig als ze haar salto nog ging kunnen, en ja hoor, ze kan het nog! Blije kinderen, blije ouders...Er staat een buffetje klaar voor een feestje en we hebben zin om stiekem aan te schuiven maar jammer genoeg zal dat niet lukken. Al vallen we hier niet zo erg op, er zijn veel Europeanen. We picknicken in de buurt. 

We wandelen nog eens naar hetzelfde grote park als de dag voordien. We genieten opnieuw van streetfood. 

De avonden zoeken we verder uit wat we nu precies gaan doen de volgende dagen. Onze laptop is kapot maar we kunnen ook de computer gebruiken van onze guesthouse. Hierop typen we ook ons tekstje opnieuw voor Leffinge in zicht (was verdwenen met de laptop die niet meer werkt), zo zou er een verhaal komen over ons 5 in het dorpskrantje. 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «bangkok»

Bangkok (22)

25 November 2017 | lang op weg met Bart en Joke | Thailand | Laatste Aanpassing 12 December 2017

  • Iemand een kikkertje?
  • IMG 20171124 202246
  • IMG 0941
  • Bangkok met de bus

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking