Reisverhaal «Van Siem Reap naar Bangkok»

lang op weg met Bart en Joke | Thailand | 0 Reacties 23 November 2017 - Laatste Aanpassing 12 December 2017

De grens over

We staan om zes uur paraat om ons met de taxi te laten brengen naar de grens van Thailand. De Franse eigenaar van onze guesthouse heeft dit geregeld voor ons. Véél beter dan met het openbaar vervoer, sneller en voor een goeie prijs. Met de bus doe je er 4 uur over, met een taxi 2 uur. Toch een leuk verschil!

Het plan is om niet te laat aan te komen bij de grens zodat de grenscontrole vlot verloopt. Onderweg genieten we van de laatste uren in Cambodja. Het is echt een ongelooflijk gek land die toch nog stukken achter staat in haar ontwikkeling. De huizen zijn primitief, de wegen zijn op zich wel goed maar het verkeer verloopt toch chaotisch. Qua hygiëne mag je zeker niet te zindelijk zijn! We hebben ervan genoten maar zijn volledig klaar voor iets anders.  

In 2 uur zijn we bij de grens. Daar is het alweer chaotisch. We krijgen een kaartje om aan onze nek te hangen terwijl we naar de  controlepost om Cambodja te verlaten stappen. Om Thailand te bezoeken moet je als Belg geen visum kopen. Gewoon je paspoort tonen dus. Naar Thailand stappen duurt 400m. Daar is het wat zoeken maar we ontmoeten er onze taxichauffeur weer die ons de juiste weg wijst. We schuiven drie kwartier aan om Thailand binnen te mogen. Na wat papierwerk kunnen we beginnen aan onze reis naar Bangkok.

We krijgen een negen personenbus voor ons vijf en rijden in een 4-tal uur naar Bangkok. We merken onmiddellijk aan de omgeving die we aanschouwen vanuit ons busje dat Thailand een rijker land is vergeleken met Cambodja. Er zijn woonwijken en mooie villa's. De wegen zijn goed aangelegd, het verkeer verloopt vlot en alles ziet er netjes uit. De straatstalletjes zie je natuurlijk ook nog maar die zijn niet weg te denken uit het 'land van het streetfood'.

Bangkok

In de wereldstad is het even zoeken waar ons hotelletje is, maar Google maps helpt ons op weg. We beslissen om in onze eerste namiddag in Bangkok naar de Decathlon te gaan. (Ja, ook hier kan je Quecha of Tribord vinden.) We gaan te voet de 5 km afleggen want we hebben zin om wat beweging te hebben na de busreis. Het stappen doet ons deugd. Het is ook leuk om zo de Thaise straatcultuur, die altijd geweldig is, te zien. Na wat zoeken, vinden we de Decathlon. We shoppen wat zwemgerei, T-shirts en shorts die broodnodig geacht worden. Als we weer buiten strompelen, is het al donker en  zien we een fijn eetstalletje op de hoek van een straat. We installeren ons en eten gezellig langs de kant van de weg. We willen graag een tuktuk of taxi terug nemen. Eerst vinden we die niet en als we er één vinden, zijn we al te dichtbij ons hotel gewandeld dat het niet meer de moeite is om de gevraagde Bats er voor te betalen. Stan wordt de laatste kilometers gedragen en de meisjes worden voortgetrokken.

Het doet deugd voor iedereen om in ons bedje te kruipen, want we zijn toch al weer vroeg uit de veren gegaan vandaag. 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «bangkok»

Bangkok (22)

25 November 2017 | lang op weg met Bart en Joke | Thailand | Laatste Aanpassing 12 December 2017

  • IMG 20171124 192706
  • Op de bus
  • Opnieuw in Bangkok
  • Bangkok met de bus

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking