Reisverhaal «Yerevan!»

Caucasus | Armenië | 0 Reacties 04 Oktober 2012 - Laatste Aanpassing 04 Oktober 2012

Hallo,

Nog twee nachten en dan vertrek ik midden in de nacht naar Tbilisi International airport om er de vlieger richting Rome en dan Belgie te nemen.

Maar intussentijd heb ik ook niet stilgezeten.
Na een naht in Tbilisi ben ik zoals gepland oostwaarts naar de wijnregio van Georgie getrokken en heb er een paar lekkere wijnen geproefd.
Op de terugweg een taxi gedeeld met enkele andere mensen om de David-Gareja klooster. Deze ligt in desolaat woestijn gebied en zo goed als op de grens met Azerbaijan.

Bij een wandeling in de omgeving kwamen we dan ook soldaten tegen van beide legers. Dit is dan ook wat betwist gebied, Azerbaijan heeft dan ook al een paar keer "de grens opgeschoven".

sÁvonds naar Tbilisi waar ik de nachttrein nam naar Yerevan, de hoofdstad van Armenia. Deze tocht met de trein, in vogelvlucht een 170 kilomter, duurt zo een 11uur! Inclusief 2maal een lange stop aan de grens, eerst bij de Georgische borderpolice, dan bij de Armeense waar ik me een visum aanschafte.
Vanmorgen dan in Yerevan aangekomen om 7u. Toffe staf, lijkt ook vrij modern maar heeft nog vel van zijn oude stijl bewaard en het doet ook anders aan dan Tbilisi. Ondermeer museum bezocht over de Armeense genocide (uitroeiing Armenen rond 1915 in Turkije omdat ze Christen waren, nog steeds stil gezwegen en toegedekt door dat land). Ook hier weer temperaturen van over de 25 graden.

Morgen een toch terug naar Tbilisi met ettelijke stops ertussenin voor siteseeing. Dat beloven denk ik weer mooie fotos op te leveren..

Voila, da wast voor nu!

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking