Reisverhaal «Bulgarije, de eerste week.»

Bulgarije / Balgarija | Bulgarije | 1 Reacties 26 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 27 Augustus 2014

Een week en half na aankomst even de tijd om iets te posten...

Wat ik allemaal heb uitgespookt?

Eerst een 2 nachten in Sofia, de hoofdstad, doorgebracht. Zoalsmeestal elke hoofdstad niet meteen de leukste stad maar op zich wel leuke dingen gezien.

Verleden woensdag dan lange transport dag: 2u per bus naar Plovdiv, waar ik nu ook zit, waar ik m'n rugzak herschikte en materiaal in hostel achterliet die ik niet in de bergen nodig heb. Dan nog eens een 2uur durende rit naar Samakov om per shuttle een uur later in Malyovitsa resort te arriveren. Dit ligt in de Rila Mountains, net onder Sofia. Hier de eerste (korte) wandeling van een uur naar de grote Malyovitsa hutm waar ik ook de eerste echte bergen kan aanchouden.

s'Anderendaags direct een lange wandeling van een 7 uur en een 800meter stijgen die me ondermeer langs de Malyovitsa top (2729meter) brachten en de lokale attractie "7 lakes". Ook het Rila Klooster kon ik al vanuit de hoogte aanschouwen. Uiteindelijk in de leuke Ivan Vazov hut beland. Bevoorading gebeurd hier zoalsin veel hutten per paard omdat het niet anders bereikbaar is...

Vrijdag dan slechts een 5uur durende tocht waar ik slechts 3 herders tegen kom naar Rila Klooster, een van de gekendste toeristische attracties van Bulgarije en een van de mooiste (actieve) kloosters.

In Rila Klooster eindigt ook mijn trip in RIla mountains. Zaterdagmorgend wordt ik opgepikt door Radoslav, een berggids die ik via een Bulgaarse vriend en excollega heb kunnen regelen. Met hem ga ik 2 dagen de Pirin mountains in. Nadien voor mij geen slechte beslissing want moeilijker begaanbare paden met veel rotsen. Van de Vihren hut vertrekken we voor een van de moeilijkste tochten van mijn bergavontuur. Een 7uur naar Tevno Ezero (=meer). Daar aangekomen smaakte die frisse pint heel lekker! Zoals elke zaterdag, bergwandelen is heel populair hier, zit de hut vol, meestal met Bulgaren. We overnachten dus in tentje.

Zondag dan laatste tocht van een 4,5 uur voor de boeg: naar Bezbog hut. Hier een pak drukker want er gaat een stoeltjeslift naar deze hut dus ook de niet zo sportieve wandelaar komt hier terecht.. Omdat we goed op tijd zijn beklimmen we ook de naburge Bezbog (= zonder god) berg.

Maandag weer lange transport dag. Eerst een transportmiddel die ik vroeger zeker niet gedurfd zou hebben: een kleine 2 persoons stoeltjeslift. 40 minuten later en een 800 meter lager wandelen we verder naar het 12 kilometer verder gelegen Dobrinishte. Onderweg eten we nog in een restaurantje een verse forel van de kweekvijver er net naast. In Dobrinishte, een skioord die vooral in de winter druk is, neem ik afscheid van Radoslav en neem ik de smalspoortrein richting Septemvri. De 125km wordt in 5uur afgelegd maar brengt je wel langs enorm mooie plaatsen die je normaalgezien niet komt... Ook hier hebben treinen vertraging dus we komen met een kwartier vertraging aan in Septemvri waar al een geluk de trein naar Plovdiv op ons staat te wachten waar ik om 21:40 aankom. s'Avonds kruip ik moe maar voldaan in bed.

Gisteren dan Plovdiv en omgeving (oa een klooster en fort) gaan bezoeken.. Vandaag een luchtvaartmuseum en de rest. Verdere plannen... Waarschijnlijk morgen richting de kust waar ik ook enkele vrienden ga opzoeken, oud collega;s van toen ik in Tsjechie woonde.

Voila.. da wast voor nu. Veel tekst, foto's volgen later :-)

Kris

 

 

 

 

Fotoalbums van Bulgarije

Next trip to.... (1)

12 Augustus 2014 | Bulgarije / Balgarija | Bulgarije | Laatste Aanpassing 12 Augustus 2014

  • Flag of Bulgaria.svg

 

Plaats een Reactie

Timmerman Beatrice Hallo Kris, Wat een opluchting voor ons dat je voor die gids koos en terecht blijkt later. Je zal waarschijnlijk op je mooiste plekken ooit zijn beland op die manier.Geniet er goed van en nog vele fantastische mooie rustige hoekjes ontdekken.mams Geplaatst op 27 Augustus 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking