Reisverhaal «Georgian Military Route & Kasbegi»

Caucasus | Georgië | 1 Reacties 21 September 2012 - Laatste Aanpassing 21 September 2012

Hallo,

 

Na enkele internetloze dagen wegens een lokale panne, eindelijk terug internet.

Eerste 2 dagen Tbilisi verkent: momenteel is het een grote bouwwerf wegens deelfde reden dat er bij ons ook soms veerl werken zijn: verkiezingen. Op 1 oktober zijn het parlementsverkiezingen en in de winter ook predsidentsverkiezingen.

Er zijn hier ook beelden opgedoken van mishandelingen van gevangenen in de gevangenis en er zijn hier protesten in Tbilisi hiertegen. Ik heb hiervan niets gemerkt want dinsdag ben ik via de Georgian Military Road naar Kagbegi tegen de Russiche grens getrokken. Je vind er ondermeer een orthodoxe kerk op een hoge heuvel met op de achtergrond een van de hoogste bergen van de Caucasus: Mount Kagbegi, die net over de 5000 meter is. Daar 3 nachten gezeten en verschillende toffe dagtrips gedaan, ondermeer naar de grenspost met Rusland waar net voor de grens een nieuwe Orthodoxe kerk wordt gebouwd en een nieuwe kleine stuwdam....

Deze morgen terug richting Tbilisi met een gedeelte taxi ipv Marsthuka (typische minibuis type Fort Transit) via de soms wel erg hobbelige Military Road. Op een bepaald stuk waarbij er een pass van meer dan 2000 meter hoog wordt overgestokken, is het onverhard maarer passeren wel camions, bussen, Duitse mobilhomes en Denen met hun caravan (effektief gezien in het heengaan).

Nu nog wat gaan rondkuieren in Tbilisi en morgen middag vlieg in met een Twinotter (2 motorig vliegtuig voor 19 passagiers) naar Mestia, ook in het Noorden en in de bergen. Naar het schijnt ook enorm prachtig om daar te gaan wandelen tussen de bergen!

 

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Mike Test Test bericht Geplaatst op 24 September 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking