Reisverhaal «Laatste week»

Caucasus | Georgië | 0 Reacties 01 Oktober 2012 - Laatste Aanpassing 01 Oktober 2012

Hallo,

Even weer wat geleden. Ondermeer in Batumi aan de zwarte zee gezeten. Net als Tbilisi een grote werf. Ze willen er echt een trendy oord van maken. Heb er ondermeer een fiets gehuurd en richting de Turkse grens getrokken. Onderweg een Romeins / Ottomaans fort bezocht en tot de Turkse grens gefietst. Ben er niet overgegaan maar wel net ervoor even gaan zwemmen in de Zwarte zee. Kan ik toch ook weer van mijn to do lijstje schrappen. Was wel grappig: aan Georgische kant van de grens staat er een Orthodoxe kerk, aan de Turkse kant een moskee.

Daarna doorgetrokken naar Borjomi, nabij het Borjomi National Park. Eerst een dagtrip gedaan naar het enorm mooie klooster van Vardzia die volledig uit de rotsen is gebeiteld. Dag erop een siteseeing tour met een oude trein gaan doen en in het national park gaan doen.

Deze morgen even een korte stop gemaakt in Gori, de geboorteplaats van Stalin. Daar heb ik het Stalin Museum gedaan, dat nog voor de tweede wereldoorlog is gesticht en een ode is aan deze "wereldleider", vlak naast zijn geboorte huis en zijn persoonlijke treinwagon (meneer had vliegangst) is ook te bezichtigen. Er is nu ook een kleine kamer die zijn wandaden aan de kaak stelt. Er zou sprake zijn om het museum te sluiten want Georgie trekt de kaart van het Westen maar voor lokale mensen is het nog steeds hun lokale held... In 2008 is Gori trouwens kort bezet geweest.. Russische soldaten zouden fier fotos naast een Stalin beeld genomen hebben. Mn gids was nog in Gori toen de eerste bommen vielen.

Daarna naar Tbilisi waar ik nu ben. Morgen naar David-Gareja kloostern ten zuid oosten en dan waarschijnlijk rechtstreeks naar Sighnaghi in de wijnregio waar ik zou overnachten.

Momenteel ben ik ook aan het bekijken om misschien een uitstap naar Yerevan te maken, de hoofdstad van Armenie!

Ik hoop vanavond nog wat fotos te kunnen uploaden!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking