Reisverhaal «Van 2200 meter naar zeeniveau»

Caucasus | Georgië | 1 Reacties 26 September 2012 - Laatste Aanpassing 26 September 2012

Hallo,

 

Eindelijk weer eens toegang tot internet.

Verleden zaterdag had ik dus moeten vliegen van Tbilisi naar Mestia. Ik naar de luchthaven waar een 45minuten voor het eigenlije vertrekuur werd omgeroepen dat de vlucht gecanceld was door het slechte weer, in de bergen. Want in Tbilisi is het een 25 a 30 graden... Ik dus met een ander Isralisch koppel die ook normaalgezien op de vlucht zat, richting centrum om onze 75 Lari (een 30 Euro) van de vlucht terug te vragen en om te zien of we nog een plaats konden bemachtingen op de nachttrein naar Zugdidi die avond vanwaar we met een busje naar Mestia konden doorreizen. Uiteindelijk werd het een zetel, alle bedden waren al bezet. Tegen 23:05 vertrokken en 7u s'morgens in Zugdidi aangekomen waar aldaar een meute busjes (heel wat mensen reisden door naar Mestia) de 2 a 3 uur durende trip naar Mestia begonnen.

Daar aangekomen was het opnieuw moiie natuur. Een 10 graen kouder dan in Tbilisi maar bergen van over de 3000 en 4000 meter, sommige zelfs over de 5000 meter. Eerste dag korte wandeltocht gemaakt, 2de naar een lokale gletsjer en gisteren een dacht tocht naar Ushguli, een afgelegen dorp op net geen 50km van Mestia. De weg is ongeverhard en daardoor duurt de trip ongeveer een 2uur... Maar daar is het nog prachtiger.. Het zou ook een van de hoogstgelegen dorpjes van Europe zijn. Het lig op een 2200 meter.

Vanmorgen dan rond 6u (4u Belgsiche tijd) vertrokken met een busje richting Batumi aan de Zwarte zee. Een trip van een 6u. Deze keer niet zoveel mensen aan boord, wel ook 3 Belgische (waarvan 2 die als kind ge-emigreerd zijn een 12 jaar geleden vanuit Georgie naar Belgie)...

Momenteel zit ik in een "loungebar" op het strand in Batumi aan de Zarte zee. Ook heel veel renovatiewerken hier.

Fotos volgen later!

 

Voila.. ik ga het hierbij laten, ga verder sippen aan mijn Tequila Sunrise...

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Dimi 2(Mi)3 Mmmmm tequilaaaaaaaa! Geplaatst op 27 September 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking