Reisverhaal «Tokyo, we,zijn er!»

Japan | Japan | 0 Reacties 23 Oktober 2015 - Laatste Aanpassing 25 Oktober 2015

Japan Tokyo ,we landen prima op tijd! Niks aan te merken op de service van het Russische Aeroflot alleen zijn de maaltijden absoluut niet gastronomisch.

Al snel ervaren we de Japanse organisatie , efficiënt en alles tot in de puntjes geregeld.

Op iets meer dan een uurtje staan we buiten aan de bushalte.

En ondertussen hebben we ook al geld afgehaald, onze treinpassen geactiveerd , metrokaartjes gekocht , een suica kaart (een betaalkaart voor zowat overal ) aangeschaft en de bustickets van onze reservatie opgehaald. Ook wij kunnen er wat van 😊!

De bus naar Tokyo centrum vertrekt stipt op tijd. De autostrade ziet er niet zo veel anders uit dan dan de E19. Na een klein uurtje stoppen we aan Tokyo station.

De metro gebruiken is vrij eenvoudig.

Met onze bagage rollen we door Kapabashi dori , een straat vol keukengerei en plastieken levensechte voedingswaren die in de restaurants als menuvoorbeeld gebruikt worden. Gelukkig!!

Want we zijn hier echte analfabeten.

Een betere kaart zou van pas komen want we vinden het hotel pas na een grote omweg.

Inchecken om 3u is volgens Japanse accuraatheid om 3u en geen seconde vroeger.

We laten onze bagage dan maar achter en trekken de stad in .

Ons hotel ligt in de Asukasa buurt. Hier is ook een van de drukst bezochte tempels van Tokyo, de sensoji tempel. Onder de mooie ingangspoort hangt een reusachtige rode,papieren lantaarn.

Er zijn inderdaad massa's bezoekers. Sommigen vrouwen dragen mooie kimono's en hoge ongemakkelijke houten kleffers. Overal wordt geld gedoneerd om de goden gunstig te stemmen.

Ook de metalen bussen waaruit tegen betaling een staafje met een nummer geschud wordt zijn erg in trek. Uit het schuifje met dezelfde nummer komt dan een papiertje met je toekomstvoorspelling.

Chrysanten , de keizerlijke bloem , sieren de tempel en de tuin.

Aan een groot vat wordt enthousiast helende wierook rondgewapperd.

In de straatjes rondom de tempel bakt men druk koekjes en verkoopt men prularia, net Scherpenheuvel.

Een beetje verder aan de rivier bewonderen we enkele markante gebouwen van Tokyo.

De Tokyo skytree, een hoge slanke zendtoren symbool voor Tokyo zoals de eifeltoren voor Parijs,

en de gebouwen van de Asahi brouwerij , ontworpen door Philip Stark. Het hoogste gebouw is een bierglas met schuimkraag zijn kleinere buur een zwart gebouw met een reusachtige gouden vlam.

Met enig zoekwerk ,veel trappen en lange metrogangen komen we aan het Ryogoku metrostation vlak bij het Edo Tokyo museum. Hier bestuderen we de geschiedenis van Edo , het oude Tokyo in de 17e en 18e eeuw, tot aan het in puin gebombardeerde Tokyo na de 2e wereldoorlog.

Er is zo veel te zien dat we na meer dan 1u buitenvliegen op sluitingstijd.

We besluiten ons te richten op de Tokyo toren en te voet terug naar het hotel te wandelen.

Makkelijker gezegd dan gedaan! Maar na een lekkere maaltijd en een grote pint Asahi bier kunnen we eindelijk inchecken. Wat opvalt is dat deze miljoenenstad ondanks de bevolkingsdichtheid zen is. Er wordt veel gefietst en er rijden in verhouding weinig auto's.

De kamers zijn klein maar met alle comfort.

Noem een Japans toilet niet zo maar WC! Het is een hoog technologisch toestel met allerlei knopjes waarvan het nut mij momenteel nog niet duidelijk is.

Ondanks de jetlag , de geradbraakte onderdelen en de vele indrukken zullen we vast als een blok slapen.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking