Reisverhaal «Portugal 16/5»

Portugal | Portugal | 0 Reacties 16 Mei 2016 - Laatste Aanpassing 16 Mei 2016

Maandag 16 mei Porto

Met de ons ondertussen bekende metro vertrekken we naar Trindade. Hier stappen we over op een metrolijn richting kust. Maar onderweg brengen we nog een bezoek aan de casa Da musica. Deze " de singel" van Porto is een concertzaal ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Dit moderne witte gebouw met zijn speciale vormen en trappen is best indrukwekkend.

Over de casa Da musica ligt een parkje met een enorme zuil van 45m hoog met een leeuw die een arend vermorzeld als herdenking aan de overwinning van de Portugesen op de Fransen in de oorlog begin 19e eeuw.

De metro brengt ons verder naar Matosinhosul sur. Hier stappen we uit en na weer een lekkere koffie met pastilla wandelen we kilometers langs de Atlantische oceaan. Het zonnetje schijnt maar erg druk is het niet op de stranden. Aan de halte van het oude trammetje dat terug naar de kathedraal rijdt zoeken we een restaurant. Het plaatselijke visrestaurant zit overvol werklui. De eigenaar braadt de vissen op een primitieve barbecue.

We eten er lekkere kabeljauw en dorade.

Het oude authentieke trammetje uit 1940 brengt ons terug naar de kathedraal.

Op de kade is het erg druk. De mooi gekleurde huizen met balkonnetjes en wapperende was, de vele terrasjes, muzikanten en levende standbeelden... Zorgen voor een aangename wandeling tot aan de Luis 1 brug.

Hier wandelen we over de metalen brug naar de andere oever.

Op deze oever liggen de portoschepen aangemeerd en concurreren de portohuizen om de aandacht ( en de centen) van de toerist te krijgen.

We kiezen er een kelder uit die privérondleidingen geeft: Vasconcellos.

Joanna geeft een geanimeerde rondleiding en vertelt ons alles wat we horen te weten over Porto: de jonge Ruby en Tawny zijn volgens haar niet echt lekker. Pas vanaf 10 jaar is het de naam Porto waard.

We proeven en nemen witte porto van 10jaar mee naar huis. Lekker!!

We klimmen de heuvel op tot aan het klooster. Het zicht op de verscheidene niveau's en kleurtjes van de huizen lijkt wel een kleurrijke puzzel.

De metro brengt ons terug naar huis waar we in de tuin nog een geanimeerd gesprek voeren met Angelina, de conciërge.

Zij spreekt enkel Portugees maar met Spaans en haar geratel met gebaren raken we er uit.

s' Avonds gaan we nog een Francesinha eten. Dit is de specialiteit van Porto. Een soort croque met worst,hesp en kaas geserveerd met fritten.

We komen vast rond terug.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking