Reisverhaal «Wist je wat we zoal meemaken zonder Debbie?»

Indonesië | Indonesië | 0 Reacties 01 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 02 Mei 2012

…een wankele hangbrug over een rivier oversteken op twee mototaxi’s die er maar met twee per keer over mogen. Leentje had haar armen toen toch even rond de bolle pens van haar chauffeur gekneld terwijl ze haar ogen dichtkneep. Dat die forse jongen een kletsnat bezweet T-shirt droeg en daarmee Leentjes kaak met een totaal niet pH-neutrale lotion extra gehydrateerd werd die dag, had ze echter niet zien aankomen.
...busritten waarvan we niet waren vergeten hoe pijnlijk en eindeloos ze kunnen zijn. Jeroen heeft hier twee zitjes nodig om schuin te zitten en op die manier zijn benen te kunnen plooien. Maar die krijgt hij natuurlijk niet. Rechtstaan in de bus is zou niet veel beter zijn omdat hij dan even krom zou staan. Beste remedie is uit de grond van je hart wensen dat de dag snel voorbij zal zijn. En er gewoon mee beginnen te lachen, want dat doen onze lieve medepassagiers ook. Of zullen we het uitlachten noemen? Het begint al wanneer Jeroen de bus op stapt ('You head mista, be carrful'). Ook al is het voor haar ook heel erg krap: small size is fun size heeft Leentje al lang ontdekt!
Gelukkig brengen de prachtige mistige uitzichten afleiding, als je ze kan zien tenminste, doorheen de aangedampte venstertjes en bengelende hoofden en armen van de anderen.
...vaststellen dat nachtbussen nemen hier geen voordelen zou hebben: door 's nachts te rijden zou je een hotelkamer kunnen uitsparen en zou het minder druk zijn op de weg. Maar wij zouden dan sowieso een nacht extra moeten blijven om te bekomen en dan missen we die 'mistige' uitzichten.

...dat Leentje op een parking een camiontoeter uitprobeerde aan een camiontoeterkraampje en dat daar zo veel lucht mee uitkwam dat ze letterlijk een meter naar achter werd geblazen. Als je zo'n afgrijselijke busritten meemaakt, ben je heel blij dat ze tenminste zo'n luide claxon hebben. Opgelet, wel best niet vlak achter de chaufeur plaatsnemen of je ligt met oorsuizen in bed 's avonds.

 

 

 

 

Fotoalbums van Indonesië

Indonesië (60)

26 April 2012 | Indonesië | Indonesië | Laatste Aanpassing 07 Juni 2012

  • nie mottig zegt jeroen
  • Ontbijten langs de rivier na een harde nacht.
  • Met dikke pakken wolken die ons beginnen in te slu
  • Borobudor temple. Magic sunrise.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking