Reisverhaal «Over vogelaars en aasgieren»

Senegal | Senegal | 0 Reacties 22 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 22 Februari 2012

Senegal is voor Jeroen en Leentje het land van de vele gekke vogels. Ze zagen er een heleboel tijdens een tochtje door een lagoon. Voertuig van dienst was een catamaran met een zelfzekere schipper die zichzelf  'le playboy du lagoon' noemde. Nadat Jeroen en Leentje een blik hadden geworpen op zijn sloep was het duidelijk dat deze bootsman zijn schip zelf had gebouwd en ze vroegen zich even af of ze in het slechtste geval zin hadden om te zwemmen. Maar hun kapitein startte zijn ark even zelfzeker als hij eruit zag en dat gaf hen dan toch het gevoel dat ze deze lokvogel een kans moesten geven.

Toen ze ver genoeg van de oever waren om vertrouwen te krijgen in hun wankele vaarschuitje begon hun gids zijn verhaal en ze merkten dat hij zijn vogellesje goed had geleerd. Hij kon hen perfect vertellen welke vogels pootje aan het baden waren. En zo kwamen de vogelaars Jeroen en Leentje tot de vaststelling dat vogels coole beesten zijn. Hun gids wist hen ook steeds te zeggen dat deze beestjes niet van catamarans houden. Dat zei hij voornamelijk op het moment dat hij zo dicht voer dat ze gingen vliegen. Ach, dat leverde mooie kiekjes op :-) 

Verder kwamen ze tijdens de boottocht ook te weten van wie de mooie huizen waren die langs de oevers omhoog rezen. De doeabs, vertaling voor blanken (of zoals Jeroen en Leentje hen noemen, die andere vogels zijnde de overjarige aasgieren die bij ons op het eind van de zomer zuidwaarts trekken op zoek naar Senegalese paradijsvogels) hebben alles volgebouwd en dat is jammer want zo verliest de lagoon heel wat cachet.

Maar de playboy bracht hen droog aan wal en tevreden keerden ze terug naar Debbie. Ze planden al meteen een trip naar een van de nationale parken dat vele trekvogels huisvest want ze vinden ze echt  geweldig. Nu ja, behalve die ene die eens op de F11-toets van de laptop een kwakje placeerde toen Leentje de blog bijwerkte.

 

 

 

 

Fotoalbums van Senegal

Senegal (27)

05 Februari 2012 | Senegal | Senegal | Laatste Aanpassing 13 Februari 2012

  • coolerds met oranje bekjes
  • room with a view
  • En af en toe eens een kiekje van onszelf mogen we
  • strandje aan de Zebrabar

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking