Reisverhaal «singapore»

The outback | Australië | 0 Reacties 17 Augustus 2013 - Laatste Aanpassing 18 Augustus 2013

hoi iedereen,

Intussen aangekomen in het warme en vochtige Singapore (30°)

Weeral een megastad, met verscheidene buitenwijken zoals Chinatown en Little India.

In de laatste verblijven we. De sfeer doet me terugdenken aan Zanzibar die ook Indisch getint is.

Voor de kids is het wat raar, minder netjes en een drukte van je welste vergeleken met Australië.

De hostel waar we verblijven, in Little india, is netjes en het personeel is vriendelijk. Op het dak bevind zich het terras. Omdat we pas in de late namiddag aangekomen zijn verkennen we onze wijk.

Dag 2 : We staan vroeg op, ontbijten en gaan het centrum verkennen. Dit alles te voet! We vluchten van winkelcentrum naar winkelcentrum om zo op onze bestemming te geraken. Dit omdat de winkels allemaal airco hebben en het buiten echt warm is. De druppels zweet lopen van ons, nog meer dan we naar een sauna zouden gaan.

Het stadscentrum ligt te kids meer, het is meer europees. Je hebt er de torenhoge flatgebouwen en een mega groot appartement in 3delen met erop een zwembad die gelijkt op een cruiseboot. In de namiddag splitsen we ons, boys & girls groepje. De jongens gaan naar Hard Rock café, wij twee gaan shoppen!!!!!!!!!!! Het is een labyrint van shoppingmalls en GOEDKOPER dan bij ons. En, niet te vergeten, we vragen extra ticketjes voor TAXFREE!!! (we kunnen dit omwisselen op de luchthaven.

We hebben een meetingpoint en uur afgesproken, en we vinden elkaar terug. Nu is het tijd om wat te eten.

Nogmaals zal het rijst of noedels worden. We zitten in Azië. (we beseffen dat we patat-eters zijn en missen dat een beetje). We bezoeken het torenhoge appartement met zwembad en genieten van het uitzicht. We sluiten de avond af met een lazershow in het Marina bay park ( haven in het centrum).

Dag 3 : Eddy loopt de 10 km van Singapore vroeg in de morgen. De kids blijven in de hostel en slapen uit.

We ontbijten samen, verfrissen ons en properen alles in onze reiszakken te proppen. gelukkig mag onze bagage in de hostel blijven, zo kunnen we op een rustige manier de rest van de stad verkennen. We hebben onze vlucht pas deze avond. We besluiten vandaag veel met de metro te reizen. Terwijl we door de straatjes wandelen vanuit onze hostel blijkt het in Little india een gebedsdag te zijn. Overal brand er wierook en staat er offers(fruit) op een tafeltje. Vandaag bezoeken we de marina bay gardens. Hoge ijzeren bomen begroeid met planten en er zijn hangbruggen tussen waar je kan wandelen. In de namiddag is het Chinatown wat een echte drukte van je welste is en waar we niet lang blijven. We wandelen terug naar de hostel , verfrissen ons en rond 17h was de maxi-cab er om ons op te halen.

Na vele vlieguren, 10 vluchten, 30122 km afgelegd per vliegtuig en 4180 km afgelegd per huurwagen zijn we veilig thuis gekomen met al onze bagage en een enorm mooi reisverhaal. Het was niet altijd makkelijk om 24/24 met 5 personen samen te zijn, soms hadden we tijd voor onszelf nodig of boys-girls time, we onthouden dat Australië enorm groot is en dat er schitterende mensen wonen, Australiërs hebben een speciale manier van humor, dat de natuur er enorm prachtig en groots is, dat het een superveilig land is waar iedereen elkaar helpt.

chantal smile

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sydney»

Australië (301)

10 Juli 2013 | The outback | Australië | Laatste Aanpassing 08 Juli 2013

  • IMG 1321
  • IMG 1204
  • zoetwaterkrokodiel
  • P1330602

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking