Reisverhaal «feest! Wwoofing in Costa Rica en Nicaragua»

Costa Rica en Nicaragua | Costa Rica | 0 Reacties 09 April 2009 - Laatste Aanpassing 09 November 2012

 

Van Nicaragua zijn we terug in Costa Rica aangekomen. We hebben lange tijd aan de grenspost doorgebracht want het was paasmaandag en iedereen keerde terug naar huis, na een weekje vakantie in Nicaragua. Zij dus ook. Lange wachtrijen, grote hitte en veel couleur local later, stonden we terug in CR, we vonden deze uitstap zeker en vast de moeite waard!

We hebben nog een kleine 4 weken en besluiten om nog een wwoof-boederij op te zoeken. Het is genieten om op deze manier het land en de mensen te leren kennen. We werken een aantal uren per dag op het veld, in de tuin of op het land en draaien voor de rest mee op het Costa Ricaanse ritme. E krijgen kost en inwoon bij het gezin en leren ondertussen een aardig mondje Spaans, bueno!  www.wwoof.org 

We hebben onze lijst van Costa Rica bij en kiezen na Rainsong, voor Earth Rose farmm in het zuiden van het land, tussen San Isidro en Sierpe. De busrit er naar toe is adembenemend mooi. We zitten niet langer aan de Atlantische kust maar in het binnenland. We rijden doorheen cloudforest en prachtige bergen, in een immer groene omgeving. We zien zelf luiaards langs de weg.

Bij aankomst in de boederij maken we kennis met Majie en zijn vrouw Rosie, we zijn een beetje verwonderd dat de eigenaars beiden Amerikanen zijn maar we zijn nog meer verwonderd over de uitspraken en rijmgedichten van de harige hippie-eigenaar. Hij wordt er bijna 60 en heeft nogal een ruig verleden. De vrije liefde heeft hij wat achterna gelaten denken we maar al gauw blijkt dat hij de hele dag joints rookt. Gevolg is nog meer rijmgedichten en een super kort termijngeheugen waardoor je steeds weer hetzelfde moet vertellen. Hij noemt zichzelf  ook een stadsmens en dan vragen wij ons af waarom hij een boerderij gekocht heeft die enorm afgelegen is. Later blijkt dat hij de autorit van een uur er voor over heeft om dagelijks naar de stad te gaan...

We leven op het ritme van de zon en staan elke morgen om 6h op zonder probleem (echt waar, ik die nooit uit mijn bed kan..) Maar dat lukt hier zonder problemen en het heeft ook niet zoveel zin om langer te blijven liggen want daarna wordt het toch veel te warm. Daarbij is er elke morgen 3.5l vers geperst sinaasappelsap en pannenkoeken met banaan dat je vanzelf naar de keuken wordt toe getrokken. Majie en Rosie hebben deze boerderij 2 jaar geleden gekocht en wonen hier slechts 4 maanden per jaar. Dat maakt het natuurlijk niet zo simpel als je beestjes wilt houden en zaadjes wilt planten. De heer des huizes zorgt ook niet direct voor motivatie maar we vliegen er toch in met een doucheproject. Op onze vorige stek, in Rainsong hebben we een douche gezien van palmbladeren en we beslissen om deze douche ook in een groen jasje te steken. Het resultaat mag gezien worden en meteen uitgetest ook. Goedgekeurd!

We eten hier elke dag vegetarisch en ik heb al ongelooflijk veel inspiratie opgedaan om thuis ook eens wat meer vegetarisch te koken.

We hebben ook kennis gemaakt met Luisa, een Italiaans meisje die 3 weken vertoefde op earth rose farm maar die gevlucht is voor de boze harige hippie. Ze verblijft nu bij de buren die 1 km verderop wonen, vlak aan de rivier. Ze zegt hoe fantastisch het er is en neemt ons mee naar haar gastgezin. Ze staan nog niet officieel op de wooflijst maar zouden dat wel graag willen doen in de toekomst. Luz, de vrouw des huizes is ongelooflijk gastvrij en schotelt ons meteen een bordje zelfgemaakte pudding voor. Blijkbaar zijn er in het verleden nog heel wat andere vrijwilligers naar hier gekomen, na een blitsbezoek aan de hippie en zijn boerderij. De boerderij zelf is een fantastische plek maar de eigenaar maakt het bijna onmogelijk om daar te blijven. Luz nodigt me uit om een dag mee te gaan koken met andere vrouwen van de gemeenschap waar ze deel van uitmaakt. Dit ter voorbereiding van een heel groot feest die heel het weekend zal duren. Si! Me gusta mucho cocinar! Samen met Liz en Erin, twee andere vrijwilligsters zakken we af naar de boederij van Luz om vervolgens naar een dorpsschooltje te gaan en te koken. Dit is het echte Costa Rica! We leren heel wat traditionele gerechten kennen ne wat zijn we blij dat we het leven in deze kleine lokale gemeenschap van zo dichtbij leren kennen. Normaal waren we van plan om na een dag of 10 te vertrekken maar omwille van het feest beslissen we om nog 4 dagen langer te blijven. We logeren nu ook op de boerderij van Luz en niet langer op Earth Rose Farm. We genieten ongelooflijk van het leven van elke dag. Vroeg opstaan, lekker ontbijt, koe melken, werken in de tuin... Pura Vida.  Het feest barst pas echt lost op zondag, wat een heerlijke sfeer en couleur local! Iedereen op zijn paasbest, cowboyhoed inbegerpen. De meesten komen te paard, er is muziek, een voetbaltornooi, een tombola, heerlijke traditionele muziek en dans en super lekker eten. Opnieuw erg dankbaar dat we hierbij mogen zijn!

Hierna vertrekken we naar de Caraibische kust, we zullen ons laten ons leiden door de reaggamuziek en verder... vamos a ver!

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Costa Rica

Costa Rica en Nicaragua (21)

20 April 2008 | Costa Rica en Nicaragua | Costa Rica | Laatste Aanpassing 09 November 2012

  • cr-0904244387-560-420
  • cr-0703594887-560-420
  • ni-2403002670-560-420
  • cr-0703010220-560-420

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking