Reisverhaal «Istanbul»

Centraal - Turkije | Turkije | 0 Reacties 20 Januari 2008 - Laatste Aanpassing 09 November 2012

 

Op het terras van de sultan in het Topkapipaleis kijken we uit over de Bosporus. We staan in Europa, aan de overkant begint Azië. In de Gouden hoorn, een zijarm van de Bosporus, krioelen ferry’s, watertaxi’s en vissersloepen door elkaar. Op de Bosporus zullen ze het vaarwater delen met de honderden reuzentankers die straks door een miljoenenstad opstomen naar de Zwarte Zee. De bas van hun scheepshoorn dringt door tot diep in de stad.

Ik voel me onmiddellijk thuis in Istanbul en hou van de levendige drukte. Minaretten en enorme koepels steken als kandelaars af tegen de horizon. Automobilisten rijden als gekken door de kleine straatjes en wij met onze auto daartussen op zoek naar een plaatsje waar hij de volgende 4 dagen kan overnachten. Zelf slapen we deze keer in een echt bed, in een leuk hostel in de wijk Sultanahmet. De blauwe moskee en de Aya Sofia liggen op wandelafstand en ze geven blijk van de pracht en praal van het rijke verleden. Verder bezoeken we ook de Grand Bazaar, die toch vooral gericht is op de vele toeristen. Op weg naar de befaamde brug die het westen met het oosten verbindt, komen we echter op een andere markt waar men ons niet aanklampt maar waar we heerlijk verdwalen en ons laten leiden door de geur van specerijen.

We bezoeken ook nog Taksim, een leuke wijk die we ontdekken op aanraden van Günther en Kim, twee Vlamingen die we ontmoetten bij de Aya Sofia. We zijn onder de indruk van de levendigheid en de massa volk die op de Caddesi Tilkali loopt en laten ons gewillig meevoeren. We belanden in een gezellig restaurant en we hebben de indruk in het echte nachtleven verzeild te zijn van Istanbul.

De volgende dagen regelen we onze visums voor Syrië en Jordanië, dan rijden we verder richting Emirdag en we gaan zeker ook naar Capadocië. We dachten eerst om via de Middelandse zee (Izmir) naar het zuiden te rijden maar we zijn nogal geschrokken van de hoge dieselprijzen… (ruim 1,50 euro voor een liter.) De westkust houden we dus voor een volgende keer maar dat we terugkomen is een feit.

We hebben hier het nieuws wat kunnen volgen en zijn net als jullie, erg geschrokken van het nieuws uit Jemen. Jullie mogen er zeker van zijn dat we geen risicogebieden zullen opzoeken en onze plannen zullen aanpassen waar nodig, dat is nu net de vrijheid van geen vast plan te hebben. Ook de situatie in Kenia blijven we op de voet volgen.

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Turkije

Turkije (17)

30 Januari 2008 | Centraal - Turkije | Turkije | Laatste Aanpassing 09 November 2012

  • tr-2001301963-560-420
  • tr-2901194947-560-420
  • tr-2001301990-560-420
  • tr-0202131247-560-420

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking