Reisverhaal «De stad van de goede winden»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | 0 Reacties 07 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 08 Mei 2012

Neem een vleugje Parijs,wat Weense charme en meng dat met Zuid-Amerikaanse sfeer, grandeur van weleer en moderne wolkenkrabbers en je bent in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.

We bleven een zestal dagen in de stad, en elke dag leerden we wel een nieuwe buurt kennen. Het politieke hart van de stad ligt rond de Plaza de Mayo. Op dit plein betogen de zogenaamde “dwaze moeders” nog steeds elke week om opheldering te vragen over het lot van hun verdwenen zonen. Betogen is trouwens een hobby van de Argentijnen (naast het in de rij staan voor een ATM, maar daar hadden we het al eerder over). Plaza de Mayo is ook de plaats waar Eva Perron – beter bekend als Evita –  haar beroemde balkontoespraak hield voor het Argentijnse volk vanuit het roze paleis (misschien nog een idee voor Elio?). Je kan haar graf trouwens bezoeken in de Recoletawijk op waarschijnlijk de meest macabere begraafplaats die we ooit bezochten: in de eeuwenoude site staan prachtige en vaak erg oude mausolea (naast verwaarloosde en beschadigde exemplaren), maar bijna overal kun je in de monumenten de lijkkisten gestapeld zien staan… heel vreemd.

In de San Telmowijk waanden we ons op zondag echt in Parijs: met zijn antiekmarkt en de ontelbare kraampjes in de kleine straatjes geplaveid met kasseien. Alleen de zalige tangomuziek op de achtergrond zorgde ervoor dat je niet vergat nog steeds in Argentina te zijn. We bezochten ook nog een “milonga”, een dansavond in een tangoclub. Jammer trouwens dat we onze tangoschoenen niet bij ons hadden, want je kon daar zelfs les volgen. We beperkten ons dan maar tot het toekijken, en ondertussen genieten van een glaasje wijn in aangenaam gezelschap van dichtbij huis.

We riskeerden verder nog  lijf en leden om de beroemde Bocawijk te bezoeken. Het is de plaats waar de legendarische Boca juniors  -ooit de ploeg van Diego Maradona- hun thuisbasis hebben. Het is een heel fotogenieke buurt omwille van de kleurrijke huisjes, als je er tenminste in slaagt om je fototoestel te houden. Elke reisgids bestempelt de buurt namelijk als erg gevaarlijk, maar toch de moeite waard  om te bezoeken. Het is grappig om te zien hoe de busladingen toeristen die er gedropt worden elkaar voor de voeten lopen in de twee “veilige” straten.

We sloten ons bezoek aan de stad af met een bezoekje aan het Teatro Colon, het befaamde operahuis van de stad. We hadden geluk want we konden tickets bemachtigen om de opera “La forza del destino” van Verdi bij te wonen. Niet alleen de zaal, maar het hele spektakel was ronduit indrukwekkend! Het was dan ook met pijn in het hart dat we afscheid namen van deze superstad, al zullen we de wederzijdse totale minachting van voetgangers en automobilisten voor elkaar ook niet snel vergeten:  rood of groen, voetgangers steken constant overal de straat over. Anderzijds  is er ook geen enkele bestuurder in de hele stad die ook maar een flauw vermoeden heeft waar die  zebrapaden voor dienen.  Het draagt allemaal bij tot de charme van de stad zeker?

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Buenos Aires»

De stad van de goede winden (17)

10 Mei 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | Laatste Aanpassing 10 Mei 2012

  • Evita
  • Tango in de Boca
  • Diego
  • Obelisk in de breedste (16 rijstroken) laan ter we

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking