Reisverhaal «Het einde van de wereld»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | 1 Reacties 13 April 2012 - Laatste Aanpassing 16 April 2012

Ushuaia, het zou de naam van exotische douchegel kunnen zijn, maar eigenlijk is het ’s werelds meest zuidelijk gelegen stad. Vanuit het Chileense Punta Arenas (’s werelds meest levenloze stad op Witte Donderdag en Goede Vrijdag) naar het Argentijnse Ushuaia betekent een lange busrit, een veerpont naar Vuurland en alweer wat nieuwe stempels in ons paspoort.

Ushaia ligt op het eiland Vuurland, quasi helemaal onderaan het Zuid-Amerikaanse continent. Een desolaat landschap, besneeuwde bergtoppen en de onverharde wegen ernaartoe creëerden mee het beeld van het einde van de wereld. De stad zelf bleek kleurrijk,  verrassend groot  en –met temperaturen tussen 6 en 10 graden en zonder wind –  niet zo koud als we hadden gevreesd (onze dikke winterjassen zitten nu eenmaal niet in onze rugzak). Eerder een thermisch onderlijfje en een thermische lange onderbroek, hebben we dat alvast ook al in ons bezit voor als we 60 zijn.

In het nationaal park Tierra del Fuego wachtte ons een lange wandeling in de bossen langs het Beagle kanaal. Het modderpad vonden we al iets minder en toen op het einde de hemelsluizen opengingen en we zeiknat waren, kon de pret niet op… Toch blijft het –achteraf gezien uiteraard- toch een mooie tocht.

Opmerkelijk in Ushaia waren de lange wachtrijen aan de bankautomaten. Vele automaten waren uitgeput, sommige gaven enkele kleine bedragen, en wij dienden nog een hotel te betalen en hadden geen geld. Na een halfuur wachten konden we bij de eerste ATM
 geen geld uithalen. Een tweede poging, na opnieuw erg lang wachten leverde ons bij een andere machine toch enkele peso’s op. Oef!

Met onze pesos besloten we als afsluiter van onze Ushuaia-driedaagse een boottocht op het Beaglekanaal maken. Het werd een fantastische tocht in een prachtige natuur én met gratis koekjes en koffie aan boord, hoera!

Hiermee hebben we onze zuidelijkste bestemming gehad, 14000km van het Vlaanderenland, 1000km van Antarctica. Tijd om koers te zetten naar het noorden.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ushuaia»

Het einde van de wereld (15)

15 April 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | Laatste Aanpassing 15 April 2012

  • Grote Belg

 

Plaats een Reactie

Ellen en Bjorn Vanessa en Diederik, nu is het even onze beurt om iets te posten...vanuit onze sofa op Moorea waar we aan het couchsurfen zijn... wat een temperatuurverschil met jullie waarschijnlijk. Stel het daar wel en af en toe zullen we wel eens lezen op jullie blog want wij gaan ook die richting uit. Wat staat nog op het programma voor jullie in Zuid Amerika?? groetjes Ellen en Bjorn...btw, Nieuw Zeeland vonden wij ook super? Geplaatst op 22 April 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking