Reisverhaal «Zwitserland in Argentinië»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | 0 Reacties 04 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

Guanaco’s, nandoes, zeeolifanten, twee orka’s (in de verte), enkele magelaanpinguïns en een konijnuiltje: dit zijn de beestjes die we konden zien op ons uitstapje naar de Peninsulda Valdez en dan was het nog niet eens het beste moment van het jaar! Tijdens het hoogseizoen kan je op het schiereiland een bootje nemen om walvissen van heel dichtbij te kunnen bewonderen.  Het staat  zeker op ons to-do lijstje voor een volgende  wereldreis.

In Bariloche, de volgende stad waar we een aantal dagen verbleven, kwamen ook speciale beestjes voor. Je verwacht ze eerder in Zwitserland, maar de sint-bernardshonden, inclusief tonnetje rond de nek, waren alomtegenwoordig in de stad. Het ontbrak er trouwens ook niet aan Zwitserse chalets, (sneeuwloze) skipistes, kaasfondues en chocolade, heel veel lekkere chocolade! We kunnen ook niet klagen over het hotelletje dat we er vonden: ***, schitterend panorama vanuit onze kamer op de zevende verdieping, ontbijtbuffet én dankzij het internet ook nog  goedkoper dan het basic hostal waar we de eerste nacht hadden verbleven. Sommige keuzes in het leven zijn snel gemaakt…

Om de omgeving van Bariloche te verkennen huurden we een auto. Voor we vertrokken vroegen we nog snel naar de voorrangsregels. Die bleken heel eenvoudig te zijn: “normaal gezien van rechts, tenzij de andere auto groter is…” Onze  bijna gloednieuwe Renault Symbol bracht ons probleemloos door het Argentijnse merengebied, soms ook het Argentijnse Zwitserland genoemd, en de vergelijking is waarschijnlijk terecht: mooie panorama’s, mooie bergmeren en dit alles gehuld in een kleurrijke herfstmantel.

De prijs voor de minst hoffelijke chauffeurs ter wereld geven we voorlopig gedeeld aan alle Argentijnse bestuurders. Wie wil weten waarom, moet gewoon eens proberen om in een willekeurige Argentijnse stad de straat over te steken… en toen we dit schreven waren we nog niet eens in Buenos Aires geweest!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto Madryn»

Zwitserland in Argentinië (10)

04 Mei 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Argentinië | Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

  • Bariloche voor the rich and the famous
  • Hallo meneer de uil!
  • In de lift

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking