Reisverhaal «Crikey!»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 23 December 2011 - Laatste Aanpassing 23 December 2011

 Het is niet dat we jullie thuis willen jaloers maken, echt niet, hoogstens een klein beetje, maar sinds ons laatste verslag zagen we zoveel prachtige dingen dat het bijna moeilijk wordt om dat allemaal in één reisverhaal te bundelen.

We zagen al ontelbare stranden, en ze blijven allemaal even mooi. In “Rocky” (Rockhampton als je het zou zoeken op de kaart)  staken we de steenbokskeerkring over; we hebben nu officieel de tropen verlaten. We voelen het ook wel een beetje aan het weer: het is minder warm, een kleine 30° maar, en niet meer zo vochtig.

In Bundy (Bundaberg, als je het zou zoeken op de kaart) bezochten we de stokerij van de wereldvermaarde rum. Niet erg als je er nog nooit van hebt gehoord, wij tot voor kort ook niet. De stad zal ons eigenlijk ook meer bijblijven omdat we er mochten meemaken hoe een dikkopzeeschildpad er eitjes kwam leggen op het strand. Een echte dame laat altijd wat op zich wachten, en dus mochten wij meer dan vier uur doorbrengen in het donker omdat deze beestjes afgeschrikt worden door licht. Voor de meerwaardezoeker: ze legde welgeteld 130 eieren onder een prachtige sterrenhemel! Binnen een tweetal maanden zouden de schildpadjes moeten uit hun eitjes breken, en vinden ze hopelijk de weg naar de zee.

Vanuit Hervey Bay bezochten we ’s werelds grootste zandeiland. Ooit al eens aan 80km per uur in een 4x4-bus lans de branding in het zand gereden? Wij nu wel, en het is even indrukwekkend als het klinkt. Alle fauna en flora zijn aanwezig om van het eiland een waar paradijs te maken.  Verharde wegen zijn er niet en aangezien gewone auto’s er echt in het zand zouden bijten, zijn enkel 4x4-voertuigen er toegelaten.

Omdat we nog steeds geen krokodillen hadden gezien, besloten we om naar de zoo van Steve –the Crocodile Hunter- Irwin te gaan. Behalve op de ontelbare foto’s kan je Steve niet meer vinden in zijn zoo, een ongelukkige ontmoeting met een pijlstaartrog zorgde daarvoor. De krokodillenshow was kort maar krachtig. Die beesten kom je liever niet in het donker tegen, en eigenlijk ook niet bij licht. Kangoeroes van dichtbij bewonderen, koalabeertjes strelen, tijgers op minder dan 10cm van je neus: het was beslist een geslaagde dag. Crikey!

Voor Kerstmis zijn we in Brisbane aangekomen. Het is één van de grootste steden in Australië en de kerstgekte is er alomtegenwoordig. Merry Chrissy voor jullie allemaal!!!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Caloundra»

Crikey! (19)

23 December 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 23 December 2011

  • 4x4 vliegtuig?
  • Lake McKenzie (Fraser Island)

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking