Reisverhaal «De wereld is klein»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 11 Januari 2012 - Laatste Aanpassing 11 Januari 2012

Na het eerste deel van Sydney (met het indrukwekkende oudejaarsvuurwerk) trokken we er even tussenuit in de Blue Mountains. Dit nationaal park kreeg die naam door de blauwe schijn die er steeds hangt: van de vele eucalyptusbomen verdampt de olie van de bladeren, het invallend licht weerkaatst op de vele partikels in de lucht en creëert de blauwe kleur. De eerste dag van ons bezoek mocht het dan nog wel prachtig weer zijn, de volgende morgen maakte een dikke mist er een grijze dag van zonder dat we nog iets konden zien. We besloten nog een dag extra te blijven met hoop op beter weer. En zo geschiedde, onder een stralend blauwe hemel maakten we de dag erop een prachtige wandeling langs de kliffen met schitterende vergezichten in de vallei.

In de Blue Mountains kampeerden we trouwens in een bush camp. Midden de vallei aan een kabbelend beekje, kampvuren werden aangestoken, maar helaas was er voor de vele campers welgeteld één toilet, een compost-WC dan nog… Die groene jongens en de natuur, hé.

Na enkele dagen Blue Mountains reden we terug richting Sydney. We hadden een nieuwe uitvalsbasis gevonden. In Richmond op zo’n 60km van Sydney mochten we ons installeren op een kampeerplaats met warme douche (een luxe!). Hiervoor diende één van ons zich wel lid te maken van The Richmond Club. Vergelijk het met de plaatselijke okra- of seniorenclub. Voor 4 dollar offerde Vanessa zich op. Ze kan nu een jaar lang samen met de oudjes bowls spelen of een kaartje leggen.

Tijdens deel twee van het bezoek aan Sydney gingen we naar het befaamde Bondi Beach. De redders met potsierlijk rood-geel badmutsje patrouilleerden langs het strand. Maar gezien het bewolkte weer was het zeer kalm en was er geen enkele reddingsactiviteit te bekennen.
Op weg naar Bondi Beach kwamen we op de bus twee Spaanse meiden tegen die warempel eind augustus met ons op dezelfde bus zaten tijdens onze befaamde busrit naar Vang Vieng. Meer dan vier maand later elkaar dan bij toeval terug zien in een miljoenenstad als Sydney, op een ander continent dan nog,… de wereld is klein!

Laatste haltes in Sydney waren het Olympisch park waar in 2000 de Spelen doorgingen en Botany Bay waar voor het eerst door de Engelsman Captain James Cook voet aan wal werd gezet. Zo viel Australië onder het gezag van het Verenigd Koninkrijk. Dit alles gebeurde pas in 1770, zodat je qua geschiedenis of historische gebouwen niet veel hoeft te verwachten in Australië.  

Na 7 dagen Sydney werd het dringend tijd om zuidwaarts te trekken, richting Melbourne waar de Australian Open op ons wacht. We overnachtten de volgende nacht op een prachtige camp spot in Kangaroo Valley. Bij het oprijden van de camping dienden we reeds te remmen voor een rotswallabie op de weg. Maar de attractie van de camping waren de wombats, dikkerdjes van wel 40kg die vanaf de avondschemering komen grazen op de grasvlakte van het kampeerterrein. Toen ’s nachts onze camper stevig bewoog was het een wombat die tegen de wielen kwam aanschuren tegen de jeuk. Een unieke ervaring!

En toen gingen we op weg naar Canberra, de hoofdstad van Australië.

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «RIchmond»

De wereld is klein (10)

11 Januari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 11 Januari 2012

  • Olympisch park
  • Govetts leap
  • Wenworth Fall
  • Opgepast wombats

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking