Reisverhaal «Finding Nemo»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 14 December 2011 - Laatste Aanpassing 23 December 2011

“Finding Nemo” was de opdracht, en we zagen inderdaad ’s werelds bekendste rifanemoonvis. Het Great Barrierreef zat boordevol kleurrijk koraal, tropische megavissen en snorkelaars. Deze laatste zien er echt niet uit: ze worden omgetoverd in “Team Smurf” om de gevaarlijke kwallen in de zee te slim af te zijn. De wondere onderwaterwereld blijft ons enorm boeien.

De volgende morgen mochten we onze campervan oppikken. We merkten al snel dat de passagier hier chauffeur wordt, dat de ruitenwissers aangaan als je het knipperlicht aansteekt en dat je eindeloos blijft zoeken met je rechterhand om te schakelen… Het voetenwerkt blijft gelukkig gelijk. Na vier maanden reizen zonder zelf te rijden, valt de aanpassing eigenlijk heel goed mee.

De campervan – versierd met prachtige opschriften – bracht ons die dag nog naar Cape Tribulation in het noorden. Het is een wonderbaarlijke plaats, waar twee werelderfgoedsites elkaar raken: het oerwoud loopt door in de zee. De eerste nacht in de campervan leerde ons al snel dat het er zeer warm werd. Openzetten bleek niet echt een optie, aangezien we dan het vervelende gezelschap van honderden muggen kregen. Al doende leert men: het muskietennet dat in Azië vier maanden werkloos bleef, werd bovengehaald. Zo kunnen we de ramen openzetten en de nachten op een koelere manier doorbrengen.

Na ons bezoek aan Daintree National Park begonnen we aan de echte trip zuidwaarts. In de Atherton Tablelands bezochten we vele prachtige watervallen, waaronder de Millaa Millaawatervallen waar het reclamespotje voor Timoteishampoo zou opgenomen zijn. We zochten en vonden ook vogelbekdieren, en zelfs een casuaris. Ondanks de vele waarschuwingsborden zagen we jammer genoeg, of misschien gelukkig maar, nog geen krokodillen. Zwemmen in de zee wordt hier beperkt tot kleine zones die zijn afgeschermd met netten, kwestie van niet uit te testen hoe pijnlijk en gevaarlijk de kwallenbeten hier kunnen zijn.

Overal voelen we hier de kerstmissfeer hangen: versierde bomen en jingle bells alom! Het blijft erg bevreemdend om dit mee te maken bij meer dan 30°!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cairns»

Finding Nemo (10)

14 December 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 23 December 2011

  • is niet zonder gevaar
  • Het strand
  • Casuaris op het strand van Etta Bay

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking