Reisverhaal «Men not at work»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 20 Januari 2012 - Laatste Aanpassing 31 Januari 2012

Toen Australië in 1901 onafhankelijk werd, wist men niet goed of men Melbourne dan wel Sydney de hoofdstad van het nieuwe land moest maken. Men koos voor een compromis dat je bijna Belgisch zou kunnen noemen: men besliste om een nieuwe, kunstmatige hoofdstad aan te leggen. Canberra was geboren! Althans op papier, want in de praktijk gooiden twee wereldoorlogen wat roet in het eten voor de concrete realisatie ervan. Vandaag is Canberra een hoofdstad die alles heeft wat een hoofdstad hoort te hebben, behalve misschien de sfeer: alles is er erg kunstmatig. Zoals het een voorbeeldige hoofdstad betaamt, vind je er een aantal interessante musea. Vooral het Australian War Memorial kon Vanessa bekoren: een heel groot deel van het complex is gewijd aan de Eerste Wereldoorlog . Heel wat Australische en Nieuw-Zeelandse troepen kwamen tijdens de Grote Oorlog ploeteren in de modder in onze Westhoek. De poppies waren er, net als in Ieper, alomtegenwoordig.

Na Canberra trokken we de bergen in, of althans dat was het plan. De weergoden besloten om de Snowy Mountains hun naam eer te laten aandoen. Hoewel het hier zomer is, en warm had moeten zijn, zagen we in het dorpje Cooma een magere 12°C op de thermometer verschijnen, en dat was de middagtemperatuur. We moeten er waarschijnlijk niet bij vermelden dat we die nacht dicht bij elkaar zijn gaan liggen in onze campervan om het warm genoeg te hebben.

Onze tickets voor de Australian Open hadden we al een tijdje beet. Chauvinistisch als we zijn, kozen we ervoor om naar de eerste ronde te kijken, om misschien toch landgenoten te zien meespelen.  We zagen in Melbourne een aantal grote namen aan het werk zoals Li Na, Djokovic, Nadal, Kvitova en Del Potro. We maakten in de grote Rod Laver Arena mee hoe de Australiërs hun hoop om hun Sam Stosur de finale te zien winnen al in de eerste ronde mochten opbergen.  Bij de Belgen zagen we Rochus, Malisse en Wickmayer aan het werk. Clijsters stond helaas voor ons in een andere court geprogrammeerd…  We konden zelfs nog even een training van Serena meemaken, waarbij ze op 5m van ons balletjes aan het slaan was. Kortom het waren twee geslaagde dagen!

Onderweg naar het noorden botsten we bijna per toeval op de Tour Down Under. Had Diederik maar zijn fiets meegenomen... Nu zullen we snel koers zetten naar het hart van Australië: de Outback.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Melbourne»

Men not at work (10)

20 Januari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 31 Januari 2012

  • War Memorial
  • Tour Down Under
  • Go Rochus

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking