Reisverhaal «No worries, mate»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 06 December 2011 - Laatste Aanpassing 06 December 2011

Om 3u ’s nachts zetten we voet aan de grond in Darwin, Australië. No worries, mate. De “immigration” en douane deden helemaal niet zo moeilijk als we hadden gevreesd:  We werden enkel gevraagd of we, met onze karige loontjes van thuis, wel voldoende geld hadden om zo lang in Australië te verblijven zonder te werken. We zullen de vraag met plezier doorspelen aan onze werkgevers. No worries, mate.

Op de kaart zag Darwin er een grote stad uit. No worries, mate. We merkten tamelijk snel dat de grootste stad van “Northern Territory” niet zo drukbevolkt is door zijn geïsoleerde ligging. Eigenlijk ook niet verwonderlijk als je weet dat er slechts 22 miljoen Australiërs zijn. We kwamen er drie dagen op temperatuur (we zitten hier in de zomer!) vooraleer we een vlucht namen naar Cairns. Aangezien de zetels in de luchthaven van Darwin zo knus waren, besloten we er nogmaals te overnachten. Wellicht de beste oplossing als je om 4u 's nachts moet inchecken. No worries, mate. 

Om locals en toeristen wat af te koelen van de tropische temperaturen, is hier in Cairns een prachtig park met BBQ's en een groot en gratis openluchtzwembad aangelegd. Zwemmen met zicht op zee zowaar. In de zee begeeft niemand zich omwille van de erg gevaarlijke kwallen. No worries, mate.  
Behalve voor de Aboriginals is zonnecrème een echte must. Onder factor 30 is het goedje hier niet te verkrijgen, maar je moet er wel geen BTW op betalen. No worries, mate.

Cairns wordt de echte start van onze geplande route langs de oostkust. Ons oorspronkelijk plan om hier een auto te kopen hebben we laten varen. No worries, mate. Er bleek hier heel weinig aanbod om iets te kopen. Bovendien is het nu, net voor Kerstmis, superhoogseizoen en zouden we waarschijnlijk heel wat moeite hebben om de auto in Melbourne terug verkocht te krijgen. No worries, mate.  We besloten dan maar om een kleine campervan te huren voor twee maanden. Het is een omgebouwd bestelwagentje, waarin we zouden moeten kunnen slapen. No worries, mate. Een kampeerkeukentje en ander kampeermateriaal is inbegrepen in het pakket. Vrijdag beginnen we aan de tocht. No worries, mate.

Morgen gaan we snorkelen in het Great Barrier Reef. Clownvissen, zeeschildpadden, eventueel haaien, hopelijk kunnen we ze in volle pracht aanschouwen. No worries, mate.  

...ah, waren we vergeten te vermelden dat Australiërs er ons na elke twee zinnen op wijzen dat we ons geen zorgen moeten maken? No worries, mate!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Darwin»

No worries, mate (5)

06 December 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 06 December 2011

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking