Reisverhaal «Sydney 2012»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 03 Januari 2012 - Laatste Aanpassing 04 Januari 2012

Na Kerstmis in Brisbane begaven we ons richting Sydney voor oudejaar. Hoewel het oorspronkelijk niet ons plan was, besloten we toch dat niet naar het vuurwerk gaan een gemiste kans zou zijn. Enkele miljoenen andere mensen hadden dat helaas ook gedacht, en bijgevolg waren alle campings in de omstreken van Sydney volzet. We verbleven dan maar op een “rest area” (een beetje zoals de autosnelwegparkings in Frankrijk) op anderhalf uur van de stad, maar wel met een goede treinverbinding. Samen met twee Nederlandse koppels bouwden we er een après-kerst of een pre-nieuwjaarsfeestje.

Tussen Brisbane en Sydney verlieten we de staat Queensland en trokken we binnen in New South Wales. Toen we na een viertal dagen de radiostem het nieuws van 11u hoorden aankondigen, terwijl het voor ons nog 10u was, werden enkele wenkbrauwen gefronst. Bleek dat ze daar wel het zomeruur toepasten... Het kasticket in de supermarkt bevestigde dat we al die tijd in een andere tijdzone zaten dan de locals. Gelukkig zagen we het uurverschil net voor nieuwjaar in.

Op 31 december staan de mensen al van ’s morgens heel erg vroeg in de rij voor de beste vuurwerkplaatsen. Wij dachten dat 11u (’s morgens voor alle duidelijkheid) wel vroeg genoeg zou zijn. Even een drietal uur in de rij staan, en we raakten binnen in het park. Dan was het afwachten geblazen voor waarschijnlijk het meest beroemde nieuwjaarsvuurwerk ter wereld. Het was het lange wachten waard: de Sydney Harbour Bridge en het Opera House werden prachtig verlicht!

Voor de eerste en enige keer in ons leven besloten we ook deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik. De koude viel echt heel goed mee, we kunnen het iedereen aanraden!

Sydney zelf is een fantastische stad: ondanks alle hoogbouw is er ook opvallend veel ruimte voor groen, en er valt ontzettend veel te beleven. Wij bezochten o.a. de Sydney Tower met een panoramisch uitzicht over de stad en het Sydney Aquarium waar we haaien, zeeslangen, kwallen, roggen, zeekoeien en veel andere onderwaterfauna konden bewonderen. Best dat we de Nieuwjaarsduik al hebben gehad, want Vanessa besloot om nooit nog in de zee te zwemmen!!!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ourimbah»

Sydney 2012 (15)

03 Januari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 03 Januari 2012

  • Opgepast koala's

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking