Reisverhaal «Wally»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | 0 Reacties 07 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 07 Februari 2012

Die 7de februari van het jaar 2012 begon nochtans goed voor Wally de wallaby. Lekker nog wat smullen van een vers twijgje en ook een groen blaadje kon hij wel smaken. Wally had een prachtig leven. In het landelijk gebied bij het nationaal park The Grampians had hij alles wat zijn hartje beliefde: het groene gras, schaduw tussen bomen, wallabie-vriendjes, een kabbelend beekje om uit te drinken,… noem het op , het was er aanwezig. Maar toen kwam die verdomde 7de februari. Stond hij daar lekker in de wegberm wat grassprietjes te verorberen, zag hij in de verte iets aansnorren. Wally strekte zijn rug, spitste zijn oren en zag een campervan aanrijden. Dat zag hij soms wel eens in deze streek. Toeristen heetten ze, wist Wally, en ze stopten soms zelfs nog om een foto van hem te maken. Wally maakte zich al klaar om zich van zijn beste zijde te laten fotograferen tot hij zag dat de campervan teveel vaart had.  Dus kroop Wally voorzichtig in het riet naast de wegberm. Tot plots… Wally veranderde van idee, sprong de weg op, twijfelde halverwege, stopte en wilde terug. Helaas, zijn laatste sprong was een sprong in het ijle of beter onder de wielen van de campervan. Wally zal geen kleine Wally’tjes meer voortbrengen…

Ja, we staan in de statistieken. Een zelfmoordlustige wallaby (een kleinere versie van een kangoeroe, maar nog steeds meer dan een meter groot) sprong voor onze campervan. Maar geen paniek er is geen schade aan de campervan, Wally daarentegen viel ten prooi aan de aasetende kraaien en vossen die hier hun walhalla beleven. 

We waren nochtans op ons hoede. De dag ervoor hadden we The Grampians bezocht: een natuurpark waar het vol zit met kangoeroes, wallabies, emoes en we ook nog eens een mierenegel zagen. We maakten er een mooie wandeling naar een klif, door een kloof, naar een waterval, het klassieke verhaal dus. De dagen ervoor hadden we gespendeerd in en rond Adelaide. De Barossavallei is de befaamde wijnstreek waar veel Australische wijn wordt geproduceerd. Een bezoek aan het wijnhuis Jacob’s Creek mocht dus zeker niet ontbreken, net alles de vele proevertjes achteraf. 

Momenteel slingeren we ons een weg langsheen The Great Ocean Road, een kustweg die je de mooiste kliffen van Australië laat zien. Zoiets als Normandië maar dan momenteel wel 30 graden warmer. De onheilspellende berichten van een nieuwe ijstijd in België bereikten ons, maar ook hier zakte de temperatuur want daar waar we in de Outback tegen de 40°C aanbotsten, is het hier nog slechts 23°C. Wij trokken toch onze fleece aan om wat te wennen aan de koudere temperaturen. Verwarmt u allen thuis aan uw stoofje, dekentje op die knietjes, warme choco in de hand en tot de volgende!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Murray Town»

Wally (13)

07 Februari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Australië | Laatste Aanpassing 07 Februari 2012

  • Barossa Valley
  • Kangoeroes in Halls Gap
  • Reservoir Lake: een mooie plaats om te kamperen
  • MacKenzie Falls

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking