Reisverhaal «Suiker feest»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Bolivië | 0 Reacties 04 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 04 Juni 2012

Een stad met de naam “Sucre” die een chocoladefestival organiseert op de dag waarop wij er arriveren, kan voor Vanessa niet veel meer verkeerd doen. Die aardbeienlikeurtjes in chocolade bekertjes, mmmmm! Toch hadden we in de Boliviaanse hoofdstad nog meer geluk: het was welgeteld 203 jaar geleden dat ze in de stad de Spanjaarden hadden buitengebonjourd en dat werd gevierd! De eerste avond werden we getrakteerd op heel veel muzikale optochten; ongeveer elke scholier van de hele stad passeerde de revue. Verder werden we nog verwend met enkele dansoptredens, het ene al traditioneler dan het andere.

De volgende dag: nog meer muzikale optochten, alleen stond dit keer de Boliviaanse president, Evo Morales, op een balkon toe te kijken. Toen ik even aan lokale dame vroeg of het inderdaad Morales was, bleek dat ik het aan zijn grootste fan had gevraagd: “Deze president werkt zeer hard, al vanaf 4 uur in de morgen, niet zoals alle anderen die alleen maar praatten, en zijn vice-president is zeer intelligent en zal met een nieuwslezeres trouwen” (vrije vertaling naar wat Vanessa denkt verstaan te hebben uit het Spaans). Toen begon ze super hard te zwaaien, en Vanessa deed uiteraard mee, en echt waar: Evo zwaaide terug!

Om een mooi uitzicht te hebben op de binnenstad, werelderfgoed volgens UNESCO, wandelden we naar Recoletta. Daar was net een soort Vlaamse kermis bezig: een optreden van een plaatselijke bandje, veel braadworsten en vooral veel bierkraampjes. Ze zeggen altijd dat je op grote hoogte veel moet drinken, dus bestelden we er ook eentje. We kregen er twee. Van 650ml. Helaas bleek toen dat we het verkeerde bier hadden gekocht, het was nochtans het stadsbier. Ongeveer elke Boliviaan kwam ons daar op wijzen, ze goten zelfs ons bier op de grond om ons het betere Paceña te laten proeven! Laat het een les zijn voor elke toekomstige Boliviëreiziger. We raakten nog net op tijd weg om op tijd te zijn in de plaatselijke cinema waar we naar “Hombres de Negro”  gingen kijken. Gelukkig voor ons werd Will Smith ondertiteld en niet gedubd.

Aangezien we op zondag nog in de stad waren, konden we de bus nemen naar Tarabuco. Daar wordt elke week een grote markt gehouden, waar ook de lokale mensen van heinde en verre naar toe komen om hun inkopen te doen. Wij hielden onze aankopen eerder beperkt: een lekker stukje kip met frietjes op de lokale markt (wat is het leuk als je maag en darmen al veel verdragen) en ondertussen gaven we onze ogen goed de kost om de vaak heel kleurrijke tenues van de locals te bewonderen.

Volgende afspraak in La Paz!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sucre»

Suiker feest (10)

04 Juni 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Bolivië | Laatste Aanpassing 04 Juni 2012

  • Evo, Evo, Evo-lucion
  • Ons lekker marktrestaurant

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking