Reisverhaal «... and a happy hour for you too!»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | 1 Reacties 03 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 03 Oktober 2011

We nemen het risico dat we jullie beginnen vervelen als we vertellen wat onze huidige stek is: we bevinden ons op een prachtig strand in Sihanoukville, het zuiden van Cambodja. Dankzij allerlei visumrestricties worden we zowaar gedwongen om hier een week aan het strand te blijven.  Sihanoukville is een populaire badplaats voor zowel westerlingen als Aziaten. Het zeegedrag van die Aziaten is voor ons westerlingen heel merkwaardig: zij zwemmen niet in bikini of badpak maar houden gewoon hun kleren aan om in de zee te zwemmen, zelfs al hebben ze een jeansbroek aan!

Vrijdag boekten we alweer een tochtje met een boot om drie eilanden in de buurt te verkennen. ’s Morgens gingen we snorkelen aan het koraalrif bij Lost Island en ’s middags werden we op Bamboo Island getrakteerd op barracuda als barbecuelunch. Voor het laatste eiland bleef weinig tijd over: we verdenken onze gids ervan dat hij die namiddag nog een afspraakje had. Onze compagnons op de tour kwamen uit Zwitserland, Australië, Deutschland en Korea. Deze laatste was na een halfuurtje op de boot al druk bezig de vissen eten te geven. Beter wat Motilium tussen de boterham gestoken bij het ontbijt…

De avonden brengen we hier door met een happy hour-biertje (1$ voor twee) op het strand. Voor 3$ kan je er ook genieten van een barbecue met verse garnalen, inktvis of andere zeevruchten. De elektriciteit durft wel al eens volledig uitvallen, en we kunnen verzekeren dat het donker is op het strand tijdens een totale black-out.

Morgen vertrekken we terug naar Phnom Penh, waar we nog een aantal belangrijke bezienswaardigheden van de stad moeten bezoeken: het Tuol Sleng Genocide Museum, de Killing Fields en het Nationale Paleis. Zaterdag steken we dan de grens over naar Vietnam.

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sihanoukville»

... and a happy hour for you too! (8)

03 Oktober 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | Laatste Aanpassing 03 Oktober 2011

  • zee-appel
  • Onze boot
  • Ons hotel, met zwembad uiteraard!
  • Bamboo Island

 

Plaats een Reactie

Vermeulen Pierre Heb ook Cambodja bezocht in 2008 wel met de fiets, en kan me de plaats Sihanoukville nog heel goed voorstellen, lekkere krab hebben ze daar! Hebben daar een paar dagen overnacht bij een belg uit Gent. Hopelijk doen jullie nog veel reizen tesamen het beste.Groetjes. Pierre. Geplaatst op 06 Oktober 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking