Reisverhaal «Afscheidsbrief Cambodja»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | 2 Reacties 12 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 12 Oktober 2011

Beste Cambodjanen,

Een paar dagen geleden staken we de grens over en verlieten we Cambodja. We brachten ongeveer vier weken door in jullie land. Toch er zijn nog steeds een aantal dingen die we niet begrijpen, die ons bijzonder zijn opgevallen of die we gewoon grappig vinden, vandaar deze brief.

Onze eerste vraag is: waarvoor dienen die rode lichten die jullie hier en daar in de steden hebben gezet? Wij hebben nooit gemerkt dat iemand zich geroepen voelde om te stoppen als zo’n ding op rood stond. Ze moeten toch een functie hebben, anders zouden ze er niet staan, toch?

Wat ons ook vaak opviel was dat we hier heel vaak dames zagen in hun pyjama. Hoe we wisten dat het hun pyjama was en niet hun gewone kledij? Wel, als Snoopy er in het groot op staat, hebben we wel meer dan een groot vermoeden in die richting. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen, ook wij liepen wel eens de hele dag in mijn slaaptenue rond, maar toch niet op straat? Toch niet terwijl men ook nog dingen probeer te verkopen? Of zien we dit verkeerd?

Wat we ook heel erg op prijs stelden  aan de Cambodjaanse keuken was  de versheid. Hoe vaak is het niet gebeurd dat Vanessa, iets bestelde en dan ongeveer een halve minuut later iemand zag vertrekken met een brommertje? Net wanneer je begint te denken dat ze je bestelling zijn vergeten, komt het brommertje terug, en luttele ogenblikken later staat hetgeen je hebt gevraagd te blinken op je tafel. Verser dan dit, je vindt het nergens.

Er is nog een laatste iets wat we aan jullie moeten vertellen, vooral eigenlijk aan de tuktukchauffeurs van Cambodja. Als we een tuktuk nodig hebben (soms, niet te vaak, wij kunnen ook wandelen), dan zullen we jullie wel weten te vinden. Vaak liggen jullie toch maar te slapen in de remorque die jullie aan jullie brommer hebben gehangen om wat dollars te verdienen. Dus nee, we hebben nu geen tuktuk nodig, we hebben vijf meter verder geen nodig, we hebben er tien meter verder geen nodig en morgen hebben we er ook geen nodig!  Idem voor massages.

Beste Cambodjanen, we hadden een heel leuke tijd in jullie land. We bezochten in Angkor Wat waarschijnlijk een van de mooiste sites ter wereld. De geschiedenis van de Killing Fields ging recht naar ons hart. Legendarische boottochten, mooie stranden, geïmproviseerde bamboetreinen, Irawaddydolfijnen, we hebben er met volle teugen van genoten. Bedankt!

Groeten

Diederik en Vanessa

P.S. Wij willen ons nog excuseren bij iedereen die naar ons, vreemde bleke westerlingen heeft gezwaaid of “hello” heeft geroepen zonder dat we hebben teruggezwaaid. Het was echt niet onze bedoeling, maar jullie deden dat ook zo vaak en zo veel… Speciaal voor jullie zwaaien we jullie uit op onze blog.

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Phnom Penh»

We survived Cambodia (10)

07 Oktober 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | Laatste Aanpassing 07 Oktober 2011

  • Pagode op de Killing Fiels vol met schedels en bot
  • Met de dood in de ogen
  • Cellen in de klaslokalen

 

Plaats een Reactie

Nele Matthys Super ! Net als de overige teksten op jullie blog overigens... Geniet ervan op jullie wereldreis. Daar zou ik ook onmiddellijk voor tekenen ! greetz, Nele (lichtjes jaloers) Geplaatst op 14 Oktober 2011
Sanne hah, zalige tekst:D! Geplaatst op 13 Oktober 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking