Reisverhaal «Dolfijne avonturen»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | 0 Reacties 27 September 2011 - Laatste Aanpassing 27 September 2011

Na een tussenstop in de hoofdstad trokken we naar het minder toeristische noordoosten. Omdat we nu eenmaal verzot zijn op Cambodjaanse bootjes, namen we er in Kratie nog eentje. Deze schuit  bracht ons heel dichtbij een bijzondere diersoort: de Irrawadydolfijn. Men schat dat er nog een honderdtal van deze bedreigde beestjes overblijven in de Mekong. We vertrokken met enige twijfels of we ze wel zouden te zien krijgen, maar na eventjes varen konden we ze bewonderen, af en toe kwamen ze boven om adem te halen. De beestjes zijn echter enorm cameraschuw: elke keer we ze probeerden te fotograferen verdwenen ze bliksemsnel terug in het water.

Tijdens onze uitstappen naar Kampong Cham en Kratie, zagen we ook hoe een deel van de Cambodjanen echt leven: soms in grote mooie huizen, maar even vaak in paalhutten waarvan je enkel kan hopen dat de palen hoog genoeg zullen zijn voor het stijgende water. Vrijdag namen we de bus terug naar Pnom Penh. Busritten zijn hier steeds een avontuur en we hebben al enkele malen het “geluk” gehad alles van op de eerste rij te mogen meemaken. De chauffeurs zijn toeterziek, de karaoke staat steevast volle bak op of er wordt een billenklets-comedy uitgezonden waarbij de halve bus plat ligt van het lachen. Zelfs onze mp3-spelers kunnen ons vaak niet helpen… Het rijgedrag van de chauffeurs is erg sportief alsook hun inhaalmanoeuvres. Een bus heeft voorrang op een auto, een auto op een brommer, enz. Men rijdt overigens rechts in Cambodia… tenzij men links rijdt.

Bij onze terugkomst in Phnom Penh werd onze nachtrust eerst geteisterd door een groep uitgelaten jongeren. Nadien hadden we een hotel  waar de reisgids ons een prachtig uitzicht op een meer beloofde. Helaas werd het recent drooggelegd en werden een tweetal weken geleden de omliggende huisjes –ondanks de protesten van actievoerders- met bulldozers platgesmeten. Bovendien lag hotel  “Grand View” (als je graag een stort en baggerwerken bewondert) in een buurt waar je zelfs je schoonmoeder niet zou laten rondlopen bij avond. We zochten dan maar een hotel bij de oevers van de rivier Tonle Sap. Aangezien het hier drie dagen feest (Pchum Ben) is –iets als onze Allerheiligen/zielen- is het er erg rustig. 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kratie»

Dolfijne avonturen (2)

27 September 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Cambodja | Laatste Aanpassing 27 September 2011

  • Zo zien ze er helemaal niet uit!
  • Het zwarte vlekje is de vin van een Irrawaddydolfi

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking