Reisverhaal «Ontario yours to discover»

Canada | Canada | 0 Reacties 01 Augustus 2016 - Laatste Aanpassing 01 Augustus 2016

Soms blijft de tijd even stil staan. In Kitchener was dat door de aanwezigheid van Amish. Hun levenswijze stelt onder andere dat niet alle uitvindingen ook automatisch verbeteringen zijn. Hun manier van leven is blijven stilstaan rond 1850. Dat je in die gemeenschap weinig Pokemonvangers zult vinden is dus wel logisch, maar ook iets als elektriciteit of zelfs auto’s gebruiken zij niet. De openbare weg wordt gedeeld tussen blitse auto’s en minder blitse koetsen met zeer vintage geklede passagiers. 

Een andere manier waarop de tijd hier bleef stil staan is het Bokrijk van Midland: Sainte-Marie among the Hurons. Toen de Fransen zich hier begonnen te vestigen, woonden hier uiteraard ook al mensen. Een van de nederzettingen waar katholieken de oorspronkelijke bewoners probeerden te bekeren, kan je hier bezoeken. Het is allemaal zo goed mogelijk gereconstrueerd en als je uitleg wil zijn er voldoende gidsen/figuranten die zich helemaal inleven in hun rol. 

In Algonquin Park genoten we van het Canada uit de boekjes: bomen, meren, mooie uitzichten. Het Canada uit de boekjes genoot helaas ook van ons: teruggekeerd met enkele serieuze muggenbeten. Gelukkige waren er ook wilde beestjes waar we minder last van hadden: ’s avonds aan het hotel de eerste wilde marmot gespot. Er zouden er nog volgen. Vanessa blijkt de beste marmotwatcher van de hele groep te zijn!

Ottawa, de hoofdstad van Canada brachten we ook nog een bezoekje. De historische sluizen waren een serieuze attractie, vooral om te kijken hoe de bemanning van de plezierbootjes zich in vaak miniscule bikinietjes in rare posities wrong om telkens opnieuw met hun boten aan te leggen in een volgend stukje van de opeenvolgende sluizen. De hemelsluizen lieten in Ottawa ook van zich spreken. Er zou die avond om 19u een spektakel beginnen met fanfares. Net toen de eerste parachutespringers in de lucht hingen, viel het water met bakken uit de hemel. Evenement afgelast. Definitie van anticlimax…

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ottawa»

Ontario yours to discover (19)

01 Augustus 2016 | Canada | Canada | Laatste Aanpassing 01 Augustus 2016

  • Louise Bourgeois in Ottawa
  • Otje, het marmotje
  • Hier rijdt men met paard en kar!

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking