Reisverhaal «Ontario»

Canada | Canada | 0 Reacties 22 Juli 2016 - Laatste Aanpassing 23 Juli 2016

Het zal misschien verbazen, maar op al onze reizen was dit ons nog nooit overkomen. Maar nu dus wel. Aangekomen in Montreal (met anderhalf uur vertraging - zouden ze altijd zeggen dat dat veroorzaakt wordt door een defect toilet of zou het de echte verklaring zijn?) staan we te wachten op onze valiezen. Die van Diederik rolt vrij snel van de band, maar die van Vanessa dus niet. Hadden ze die gewoon achtergelaten in Heathrow! Reizen met een handtas als handbagage is misschien wel praktisch in het vliegtuig zelf, maar als je dan de volgende twee dagen moet rondlopen met enkel de inhoud daarvan, valt dat wel dik tegen.

Na een dagje acclimatiseren, waren we helemaal klaar om onze huurauto op te pikken. We werden verwend, want we rijden hier nu rond met een spiksplinternieuwe Hyundai Santa Fe. Veel groter en met veel meer “nieuwe auto geur” dan we hadden verwacht. Zalig om hier zo rond te toeren.

Na een stop in Kingston arriveerden we in Toronto. Als je dat niet gewend bent, blijft zo’n wolkenkrabberstad altijd wel indrukwekkend. Als je bereid bent om 58 seconden lang de deels glazen lift te nemen in de CN-Tower, het landmark van deze stad, dan kan je die wolkenkrabbers zelfs vanuit vogelperspectief bewonderen. Het glazen plafond waardoor je rechtstreeks vanuit de toren naar beneden kunt kijken is adembenemend, omwille van het uitzicht en het idee natuurlijk maar zeker ook omdat er zich ontzettend veel mensen in vreemde posities wurmen om waarschijnlijk nog vreemdere selfies te maken.

Het viel ons (ok, Diederik) vrij snel op dat er verdacht veel individuen rondliepen met Guns ’n Roses T-shirts. Bleek dat de heren hier optraden. Hadden we het geweten, we hadden ook geen tickets gekocht.

Op Vanessa’s verjaardag ging het richting Niagara Falls. Het is één van die plekken die je heel graag in je leven eens wil gezien hebben. Ze zijn spectaculair. Dat water blijft maar komen, echt ongelofelijk! Er wordt trouwens aan gedaan om je de watervallen uit alle mogelijke en onmogelijke perspectieven te laten zien: bootjes, wandelplatformen en tunnels, deathrides, helikopters en panoramische hotelkamers, maar gelukkig ook een doodgewoon voetpad langs de watervallen waar je het allemaal ook zeer goed kunt bekijken. De ene oever van de rivier ligt in Canada, de andere in de Verenigde Staten, maar het pretparkgehalte is waarschijnlijk aan beide kanten even hoog.

Gisteren gingen we ook nog even langs het geboortehuis van de telefoon. Een interessante gids vertelde ons alles over het leven van Alexander Graham Bell. Weet je, in die tijd, gebruikten ze dat ding gewoon om elkaar op te bellen… Stel je voor!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Toronto»

Ontario (24)

22 Juli 2016 | Canada | Canada | Laatste Aanpassing 23 Juli 2016

  • Even wat dichter bij huis...

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking