Reisverhaal «chillen in Chili»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Chili | 0 Reacties 23 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 23 Mei 2012

In San Pedro de Atacama brachten we nog een vijftal dagen door om te chillen in Chili. In de 10 uur durende busrit naar het stadje gingen we dwars door (of liever over) het Andesgebergte. De tijd verging heel wat sneller door het heel aparte landschap:  zoutvlaktes, het gebrek aan enige begroeiing op sommige plaatsen, eeuwige sneeuw… Voor de eerste keer liet de hoogte zich echt voelen: we haalden de 5000m en dat voel je  in het hoofd, in de ademhaling en in het aantal hartslagen per minuut.

San Pedro ligt op ongeveer 2500m boven de zeespiegel, de ideale plaats om ons lichaam voor te bereiden op de hoogte die nog moest komen. Het stadje is gebouwd in een oase in de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld:  in sommige weerstations in het gebied is er sinds het begin van de metingen nog geen spatje regen gevallen! De straten in San Pedro zijn niet geplaveid en alle huizen zijn  gebouwd uit adobestenen. In België zou je dat niet moeten proberen, maar aangezien het hier zelden regent vormt het geen enkel probleem. Het hele gebied is hier trouwens ontdekt door een Belg: Gustavo Le Paige. Onze Gustaaf kreeg zelfs de hoofdstraat en het museum naar zich genoemd! Dat wij nog nooit van hem hadden gehoord was wel een kleine domper voor de gids.

Op slechts enkele kilometers van het charmante stadje konden we genieten van echte maanlandschappen in de Valle de la Luna. In de Valle de la Muerte lieten we het kind in onszelf los en lieten we ons naar beneden glijden langs superhoge zandduinen. We genoten er net iets meer van de zonsondergang dan we de volgende ochtend konden “genieten” van de zonsopgang bij de El Tatio geiser: om 4 u ’s nachts pikte de bus ons op voor een ritje van drie uur om in het geothermische veld de zon te zien opgaan bij een temperatuur van -10°C. Het ontbijt in de buitenlucht smaakte, al konden we niet snel genoeg terug in het busje zitten! Het zwemmen in het natuurlijke warmwaterbad lieten we bij deze temperaturen graag aan ons voorbij gaan: gek zijn doet misschien geen pijn, maar uit dat water komen zeker wel!

Na vijf dagen Chili werd het opnieuw tijd om onze rugzakken te pakken: het avontuur wenkte, de oversteek naar Bolivië kwam steeds dichter.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «san pedro de atacama»

Chillen in Chili (16)

23 Mei 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Chili | Laatste Aanpassing 23 Mei 2012

  • Als de rook om je hoofd is verdwenen
  • Ik heb de zon zien zakken...

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking