Reisverhaal «Paaseiland»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Chili | 0 Reacties 03 April 2012 - Laatste Aanpassing 04 April 2012

Onze eerste nacht in Santiago zullen we niet licht vergeten: hoewel ons “hostel” op de achtste verdieping gelegen was, hoorden we er opeens lawaai alsof er een trein steeds dichterbij kwam. Toen ook alles begon te bewegen, wisten we snel hoe laat het was: in de 24 uren die we in de Chileense hoofdstad doorbrachten om te wachten op onze connectie naar Paaseiland, hadden we het geluk om een aardbeving mee te maken.  Het extra journaal wist ons snel te melden dat we toch 6 op de schaal van Richter hadden gevoeld. Het was opnieuw een ervaring voor ons, maar dan eentje die we liefst niet meer willen meemaken.

De volgende morgen, jetlag nog niet helemaal verteerd, mochten we alweer het vliegtuig op. Deze keer zou het vliegtuig wel stoppen in Paaseiland, waar we de vorige dag nog voorbij waren gevlogen. Het eiland is een heel klein stipje in een grote oceaan en dankt zijn bestaan aan de uitbarstingen van drie vulkanen. De dichtste buren voor de “Rapa Nui” zijn 2000km verder te vinden, het Chileense vasteland ligt in vogelvlucht op ongeveer 4000km. Toch zijn er opmerkelijke gelijkenissen met andere Polynesische volkeren, zoals o.a. de Maori in Nieuw-Zeeland.

Vanessa had ergens in een reisgids gelezen dat het erg aangenaam fietsen was tussen de verschillende sites op het eiland. Het moet in de “Lonely Cycling Planet” of in de “Rough Terrain guide” zijn geweest… Niet alleen was er erg veel wind, ook het heuvelachtige parcours zorgden niet voor veel fietsplezier. Van de mountainbikezadels konden we nog dagen nagenieten. De volgende dag besloten we dan maar om samen met nog twee anderen uit ons hostel om een auto te huren. We hadden die dag ook het weer volledig mee, en konden zo genieten van de vele mysterieuze beelden (“moai”) waar het eiland voor bekend is. De wetenschap heeft al bibliotheken gevuld met theorieën over het hoe en het waarom van de beelden. Wij konden enkel vaststellen dat die beelden reusachtig groot en fascinerend zijn. Hoe ze die beelden uit grote stenen uit een van de heuvels hakten en naar hun definitieve plaats brachten, waarom zoveel beelden werden achtergelaten in die “moaifabriek”, of waarom men op een bepaald moment elkaars beelden begon omver te werpen… Wij zullen het waarschijnlijk nooit helemaal zeker weten, maar ze leveren in ieder geval wel super foto’s op. Het mythische Paaseiland was top! 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Hanga Roa»

Paaseiland (21)

04 April 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Chili | Laatste Aanpassing 04 April 2012

  • Paradijseiland

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking