Reisverhaal «Chengdu»

Ching Chong China | China | 0 Reacties 01 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 24 Augustus 2014

Om ons een 16 uren durende slaaptrein te besparen namen we maar het vliegtuig vanuit Xi’an naar Chengdu. Misschien iets duurder maar wel aangenamer.

Naast ongeveer tien miljoen Chineesjes, heeft groot Chengdu ook een aantal zeer aparte inwoners. Even buiten de stad kun je er rode en reuzenpanda’s bewonderen in een soort fokcentrum. Chengdu ligt natuurlijk iets verder dan Pairi Daiza, maar de verplaatsing is meer dan de moeite waard. We zagen zeker twintig verschillende reuzenpanda’s, groot en klein, inclusief twee heel erg kleintjes in de couveuse! Met dit warme weer en hun dikke vacht zochten de schatige bamboevreterers hun binnenverblijven met airco op, zodat we ze van extreem dichtbij maar wel achter glas bewonderden.

Iets verder van Chengdu ligt er nog een knap staaltje werelderfgoed. In Leshan staat een Boeddhabeeld. Op zicht niet zo indrukwekkend, ware het niet dat 71m hoge beeld volledig uit de rotsen werd gehouwen. In 713 was een enthousiaste monnik met het project gestart, maar het was pas in 803 dat zijn project werd voltooid. Alleen al zijn (toegegeven, vreemd uitgerokken)  oor zou 7m lang zijn.

In Chengdu zal ons zeker ook het hotel bijblijven. Een zakenhotel, vier sterren, mooie kamer, niets op aan te merken. Behalve misschien de aanprijzingen voor de fijne vleeswaren die elke avond subtiel onder onze deur werd geschoven. Vandaar misschien ook de indrukwekkende ‘minibar’ die we aantroffen in de badkamer. Die Chinese zakenmannen knijpen meer dan eens de katjes in het donker, als je het ons vraagt.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking